English

Litlknøken fra Follandsdalen

Averøy

Kort om turen

Turen opp til Litlknøken går i variert terreng både på sti og grusvei. Belønningen på toppen er fantastisk utsikt utover havet, kanskje mer spektalkulær enn fra storebroren Gulltanna.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen ved Folland stadion, følg grusveien videre et lite stykke til en skogsvei som svinger opp mot venstre. Denne leder inn i en tett granskog, som er godt merket. Videre må en myr krysses, før en kommer til en gammel steinbro og et vann som er demnet opp. Myra er kloppet, så den kan fint krysses uten å bli våt på beina. Etter denne skal en følge en grusvei et godt stykke oppover, før en kommer til Vassdalsvatnet. Dette er en drikkevannskilde og her må man ta hensyn til det. Hold hunder i band, og det er ikke lov til å bade eller telte i nærheten av vannet. Herfra er det en kort sti til toppen av Litlknøken. Der venter en fantastisk utsikt. Dyrelivet i Vassdalen er rikt, særlig på hjort og fugl, så det gjelder å holde utkikk. En del sau beiter også i fjellet på sommerstid. Om en ønsker, kan en fortsette videre til Gulltanna. Se turbeskrivelsen Gulltanna og Litlknøken - Gulltannmarsjen.

Adkomst og parkering

Turen starter ved Folland stadion. Her er det en stor parkeringsplass, som også er utgangspunkt for turen Follandsvatnet rundt. Ta Fv64 til Kårvåg og ta Fv249 opp Follandsdalen. Ta av til Follandskardet på grusvei. På høyre side ligger Folland stadion med tilhørende parkeringsplass.

Fottur
Blå
Lengde
3,96 km en vei
Stigning
415 m
Tidsbruk
2 t. 30 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
462 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 2
Sti 2

Offentlig transport

Buss til Kårvåg, Averøy. se http://www.frammr.no. Fra Kårvåg må man gå eller sykle opp til Follandsvatnet Det er om lag 5 kilometer fra Kårvåg og opp til Follandsvatnet.

Annet

Ta hensyn til at Vassdalsvatnet er en drikkevannskilde og området rundt er nedslagsfelt. All aktivitet på og i vannet er forbudt. Det er ikke lov til å telte, fiske, bade eller grille i vannkanten. Hunder må holdes i band.

Kjørebeskrivelse
Print ut