English

Ostervatnet

Averøy

Kort om turen

Småkupert tur over bergene i Henda der man ofte får se både havørn og ravn. Den er ikke egnet for sykling eller vogn.

Rutebeskrivelse

Står du ved Langøybrua så ser du skiltet på høyre side 100 meter tilbake der du kom fra. Turen til Ostervatnet går på stier og berg. Det er merket sti med små varder og merkepinner. Noen fuktige partier må påregnes. Fra turkassen kan man velge å gå tilbake samme vei, eller gå runden via Spissteinen. Denne returen er normalt noe fuktigere.

Navnet "Ostervatnet" kommer fra tiden da det ble dyrket østers her. Det sies at de drev med både hummer og øster uti Øyan allerede på 1700-tallet og solgte til kjøpmenn i Kristiansund. Østers var rikmannskost. De spiste den rå med rikelig med øl til. I 1950-årene var Ostervatnet et samlingssted for ungdommen i Henda. Der møttes de på lørdagskveldene og moret seg.

 

Adkomst og parkering

Ta av riksvei 64 på Hoset og skilting til Langøy i ca 6 km. Anbefaler å parkere ved Minnesmerket rett over Langøybrua. Da får man også en fin tur over brua.
Fottur
Grønn
Lengde
2,19 km en vei
Stigning
131 m
Tidsbruk
1 t. 25 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
48 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,67
Sti 4,0

Offentlig transport

Det går ofte buss ut til Langøya

Annet

Navnet stammer fra tiden frem til 1940 da det ble drevet østersoppdrett her. Turen til Myrbærhaugen er like ved og HER kan du også lese mere om Langøysundforliket fra år 1040 https://morotur.no/tur/Myrberghaugen
Kjørebeskrivelse
Print ut