English

Ytstetinden

Vestnes

Kort om turen

Ytstetinden er et nydelig fjell som ligger åpent til ut mot fjorden. Det er en fantastisk utsikt i alle retninger, og det meste av turen går i åpent og lett fjellterreng.

Ruteskildring

Følg skogsveien fra østenden av parkeringsplassen. Følg veien oppover til ei lita seter tett oppunder tregrensa. Hold til høyre for elva et stykke oppover langs stien. Stien krysser elva rett over tregrensa. Følg stien opp på en tydelig kant hvor det er skiltet til Ytstetind og Remmemstind. Herfra dreier turen mot høyre mot Båtreset, sikt omtrent mot det laveste punktet på reset. Særlig tidlig i sesongen kan det ligge en del snø i siden, så finn gjerne korteste vei over snøen. Stien er utydelig men det finnes mange tråkk å følge. Turen går i lett fjellterreng videre opp på båtreset, hvor man så dreier venstre mot Ytstetind. Man ser hele ryggen nede fra Båtreset. Man kan gå mot toppen enten midt på ryggen eller ute på kanten til venstre. Den siste biten opp mot toppen (ca. 200 høydemeter) går i steinete terreng som går over i steinur. Om man holder midt på ryggen, hold gradvis mer til høyre opp mot toppen for å unngå de bratteste partiene. Det siste stykket kan oppleves litt bratt med stigning på ca. 35 grader.

Det kan være mye snø på ruten tidlig i sesongen.

 

Toppen er ganske værutsatt, følg med på værmelding og se an været underveis. Ta ikke unødige sjanser, og snu om været endrer seg. Det er ikke noe egnet sted å søke ly på turen.

Tilkomst og parkering

Fra Helland sentrum følg Fv 661 mot Tomrefjord. Etter ca. 4,5km tar du av mot venstre, det er skiltet mot Flate. Følg Flatevegen (Fv160) 750m innover, og ta av første avkjørsel til høyre. Hold til høyre og følg vegen opp mot gården. Videre gjennom gardstunet (kjør sakte!), til høyre og til kasse for bompenger (30kr, kontant eller Vipps). Følg vegen 300m til parkeringen. Turen går videre på traktorveg i østenden av parkeringsplassen.
Fottur
Rød
Lengde
5,97 km en vei
Stigning
1062 m
Tidsbruk
5 t. 40 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
1148 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4
Ingen sti 2

Betalingsmiddel for bomvei

Kontant eller Vipps, 30kr
Køyreskildring
Print ut