English

Vikan Tursti

Hustadvika

Kort om turen

Vikan Tursti starter med parkering på Vikan Grendahus og går oppover til Sandstølen, og videre til Venås. Turen passerer et par elver og et tjern. Det er også mulig å se spor etter uttak av skjellsand og torv.

Det er en fin liten tur over myrene fra Vikan til Venås. Oppe ved Sandstølen er det hvilebenk og bok. Turen kan gjennomføres med barnevogn. 

Rutebeskrivelse

Fra Vikan grendahus går du til krysset der Soløyvegen møter Malevegen. Der krysser du Malevegen og går inn på Gamle Vikanveg. Følg skilting til Sandstølene etter ca 150m. Følg den gamle traktorvegen til Sandstølene og den grusa stien videre til Venås.

Adkomst og parkering

Det er god parkeringsplass ved Vikan Grendahus. Herfra går man opp til hovedvegen og krysser over mot Gamle Vikanvegen. ca 150 meter oppover gamle Vikanveg finner du skiltet til Vikan Tursti. Det er også noe parkering ved Langlivegen mot Venås, med plass til ca 3 biler. Parkeringen på Venås finner du på høyre side rett etter Langlivegen 428 når du kommer fra Hustad.
Fottur
Grønn
Lengde
3,15 km en vei
Stigning
48 m
Tidsbruk
1 t. 20 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
32 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,5
Grus 3

Offentlig transport

FRAM sine bussruter mellom Bud og Hustad passerer her. Se bussruter på FRAM sine nettsider. Bussen stopper ved den gamle butikken i Vikan. I krysset mellom Malevegen og Soløyvegen.

Annet

Turen går forbi de gamle gravhaugene ved Kirkestølene. For å komme til Kirkestølene må du ta av til venstre etter ca 500m. Turen krysser også den gamle Kongevegen fra Bud til Hustad.
Kjørebeskrivelse
Print ut