English

Vevang Kultursti

Hustadvika

Kort om turen

Vevang Kultursti er en unik turopplevelse med innslag av kunst, litteratur og kulturhistorie fra 2. verdenskrig. Turen går i lett og fint, kupert terreng og gir deg til slutt panoramautsikt over Atlanterhavsveien og Hustadvikas ville kystlinje. Til slutt kommer du til naturamfiet og så videre til et spennende bunkersområde fra 2. verdenskrig. 

Rutebeskrivelse

Parkering ved butikken på Vevang. Herfra krysser man Sinagata og følger stien innover skogen. Du ser startskiltet fra parkeringsplassen. Det er fine sitteplasser og kulturinnslag langs hele ruta som beriker opplevelsen. Ca halvvegs kommer man til et nydelig naturamfi inne i et lite skogholt, som brukes til kulturopplevelser og konserter.

Videre kommer man til bunkersområdet fra 2. verdenskrig som ligger på toppen av Haukarhågen. MERK: Her må man passe ekstra på småbarn, da det er ganger og utgravinger i bakken som kan være farlige for barn å falle ned i. 

Følg stien tilbake til utgangspunktet, eller gå ned til Sinagata via naturamfiet. Her kan man følge Sinagata tilbake til butikken.

Adkomst og parkering

Parkering ved butikken på Vevang, Sinagata.
Fottur
Grønn
Lengde
1,02 km en vei
Stigning
62 m
Tidsbruk
40 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
37 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1

Offentlig transport

http://www.FRAM.no Bussruter mellom Kristiansund/Averøya og Molde/Eide, stopper på Vevang.

Annet

På Vevang er det et stort bunkersområde fra 2. verdenskrig. Istandsetting av området er under arbeid. Her er det ryddet og delvis sikret ganger og åpninger inn i fjellet. Området er svært spennende å utforske! Vær forsiktig i dette området og pass ekstra godt på små barn, så de ikke faller ned i de nedsenkede gangene! Hold de i hånden og følg godt med de.
Kjørebeskrivelse
Print ut