Det blir båtrute også sommeren 2024. Se Sommerbåten fra Molde til Hjertøya - Fjord Norway for informasjon om rutetider og priser. Turen til Vestbukta kan gjerne kombineres med tur til Hjertøytangen (se egen beskrivelse). På denne turen vil du oppleve nordsida av Hjertøya der ettermiddagsola steiker en sommerdag. Dette er en enklere og kortere tur for de som ikke tar turen helt til Hjertøytangen.
Når du går i land på Hjertøya ved Fiskerimuseet, ser du Hjertøyplassen med Gulhuset over bukta mot nord. Gå dit. Der er en informasjons tavle og skilter som viser vei mot vest. Etter et par hundre meter møter du ei gammel slåttemark. Følg skilting mot Seilerhytta/Nordstien. Dette er en gammel sti som har vært brukt i lang tid for å komme til Seilerhytta. Av og til noe sleipt og bratt på denne siden av Hjertøya. Der er det en gammel granskog som burde vært hugget.
Seilerhytta på Hjertøya ligger på halvøya nord for stien. Den ble bygget i 1927 som foreningslokale for Molde seilforening. Den er jevnlig vedlikeholdt, og er i dag flittig brukt av byens seilere.
Når du kommer ned til sjøen går stien rett mot vest over et lite eid som også var slåttemark en gang. I Moldefjorden er himmelretningene svært greie. Alle øyene og Moldelandet er øst-vest. Står du her og ser mot byen, er den rett mot nord.
Følg merking med røde hjerter og skilt til en liten grasbevokst odde med tre små brakkvannsdammer. Der er turmålet. Her kan du ta et bad og kanskje dykke etter skjell og andre sjødyr. Området vestover langs Hjertøya her er svært grunt med fin lys sandbunn, og den egner seg godt til å utforske livet i sjøen.
Stien går videre vestover langs fjæra. Etter hvert går stien inn i skogen og møter da hovedstien til Hjertøytangen. Gå et par hundre meter lenger vestover. Der møter du «Pers plass», et veiskille. Der har du valget mellom å gå til Hjertøytangen eller gå tilbake til båten eller Hjertøyplassen/Gulhuset. Velger du å gå tilbake, gå ned berget mot fjorden, og følg stien tilbake mot båten eller Hjertøyplassen. Turen kan selvfølgelig gjøres andre vegen.
Ta deg god tid og nyt Hjertøya. Kom gjerne innom Kafeen på Gulhuset når den er betjent. Se etter om vimpelen på flaggstanga er oppe. Det kan bli en ny opplevelse. God Tur!
For å komme til Hjertøya må en bruke båt, kajakk eller annen sjøtransport. For informasjon om rutetider og priser for sommerbåten til Hjertøya, se https://www.northwestexperience.no Det er gode parkeringsmuligheter i byen og i parkeringstunnelen. Hjertøya har mange brygger, det er lett å komme i land også fra egen båt. Øya er også et populært mål for padlere.
Underlag | Lengde i km |
---|---|
Sti | 2,34 |
Hjertøya har flere kulturminner:
Kurt Schwitters steinhytte med informasjon om kunstneren og hans verker i løa på Hjertøyplassen. Selve hytta er også åpen enkelte dager. https://www.romsdalsmuseet.no/utstilling/KurtSchwitters
Kafé i "Gulhuset" drevet av Hjertøyas Venner er åpen enkelte dager. Se om vimpelen på Hjertøyplassen er oppe.