English

Venåsdammen fra Venåssaga på Meisingset

Tingvoll

Kort om turen

Turen til Venåsdammen har jevn stigning, og kan klassifiseres som litt krevende grønn rute. Turen går på grusveg og traktorvei og er godt merket. Den passer godt som en familietur en søndag eller en treningstur en ettermiddag. Det er satt ut en benk underveis for den som vil nyte utsikten.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen følger du skiltene som viser at du skal gå til venstre og rundt Venåssaga, da vil du se traktorveien med  bekken på høyre side. Vær obs, viktig at du går til baksiden av Venåssaga før du går oppover! Etter ca 100 meter tar du av til venstre, og går opp "Gammelveien". Den er litt bratt. Når du har kommet opp til grusveien, så svinger du igjen til venstre, og går forbi første avkjørsel til høyre.

Litt etterpå kommer du til et veikryss, der skal du følge pilskiltet, og ta en skarp sving til høyre og inn på ny traktorvei som går oppover. Følg skiltene oppover lia. Omtrent halvveis mellom veikrysset og Venåsdammen er det satt opp en kvilebenk ved en stor stein.  Der er det fantastisk utsikt utover Meisinget og fjella i det fjerne, så ta gjerne en liten pust i bakken der!

Når du går videre er det fremdeles et lite stykke til du er ved Venåsdammen. Der er det også satt opp en benk for en rast eller hvile, før turen går tilbake til Venåssaga. 

Turen kan også gjøres lengre fra Venåsdammen og til Dordiheia for den som ønsker det. Da går du et lite stykke langs dammen på et tråkk, før du tar av til venstre ved et skilt.  Det er delvis synlig sti til Dordiheia, men den er ikke merket, så den som går her bør ha kart for å finne veien. Stien går delvis over bløt myr. 

Adkomst og parkering

Hvis du kommer fra retning Kristiansund på RV 70, så tar du av til venstre fra RV 70 der det står vegnavn "Venåsveien" før du kommer til Meisingset. Etter avkjørselen svinger du til venstre inn på Venåsveien og kjører 200 meter til anvist parkering. Fra retning Sunndal tar du av andre avkjørsel til høyre etter bensinstasjonen og inn på Venåsvegen. Ta av til venstre etter avkjørsel og til anvist parkering.Ta hensyn til annen ferdsel og næringskjøring ved parkeringsplassen. 

Fottur
Grønn
Lengde
2,92 km en vei
Stigning
277 m
Tidsbruk
2 t. 10 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
346 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 3,83
Sti 2
Kjørebeskrivelse
Print ut