English

Varden

Kristiansund

Kort om turen

Turen til Varden utsiktspunkt er kort og passer like godt som ettermiddagstur midt i uken eller som familietur på søndag. Varden er en gammel vaktplass og ligger 78 m.o.h. med storslagen utsikt til byen og skipsleia med fiskeværet Grip i horisonten. 

Rutebeskrivelse

Ved informasjonstavle på toppen av trappa går turen videre til høyre på gruset sti. Følg den og ta så til venstre opp stien til Varden utsiktspunkt. Anbefaler å ta rundturen som er tegnet inn på kartet og gjerne utvid turen langs stiene der du får sett vannrennene som ble brukt til å lede vannet til Vanndamman. Hele turområdet er et yndet turmål midt i sentrum av Kristiansund. Turstiene går helt ned til Klubba der du opplever havet og utsikt mot Averøya og Stavneset.  Panoramaet oppe ved Vardetårnet går 360 grader rundt med Nordmørsfjellene som mektig bakgrunn. På klarværsdager sees fiskeværet Grip og trafikk langs skipsleia.  

Området rundt Varden har flere sittegrupper, og er en fin tumleplass for barn og hvileplass for de som ønsker det. Her er det fint å ta en rast og ikke minst nyte at sola stuper ned i havet på en fin sommerkveld. 

Vardetårnet er åpent hver dag, gratis adgang og det er kikkert i toppen av Varden. 

Adkomst og parkering

Du kommer deg inn til sentrum av Kristiansund via Langveien. Ta inn til høyre i Tollinspektør Flors gate, skilt Varden følges. Videre følger du veien rett fram inn i Vuggaveien. Etter ca. 400 meter og turen starter fra offentlig parkeringsplass på venstre side. Fra parkeringsplassen krysses Vuggaveien og turen går videre opp trappa inn i Kringsjå. Informasjonstavle på toppen av trappa viser alle turveier i Kringsjå. Med sykkel eller barnevogn bør du starte turen i starten av Vuggaveien. Gå da 300 meter tilbake der du kom fra. Skilt merket Varden opp til venstre.

Fottur
Grønn
Lengde
1 km en vei
Stigning
32 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
75 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Det er mulig å komme seg til turen uten bil ved å ta buss inn til Kristiansund. Busstopp i Langveien like før Tollinspektør Flors gate. Se frammr.no

Annet

Varden er en gammel vaktpost og utkikksplass på høyeste punkt på Kirkelandet i Kristiansund. Et gammelt tretårn fra 1892 ble revet i 1976 og erstattet med et karakteristisk murtårn. Dette tårnet ble innviet 8. mai 1983. En kopi av det gamle tretårnet står på flaten nedenfor murtårnet. Les mer om Vanndamman her: https://www.kristiansund.kommune.no/tjenester/vei-trafikk-og-park/parker-og-grontomrade/vanndamman/

Kart

Norge - turkart Kristiansund 1:50 000
Kjørebeskrivelse
Print ut