English

Varden fra Grua

Molde

Kort om turen

Turen til Varden kan tas hele året. Den følger "Den grønne korridor" på god sti/skogsvei med utsiktspunkter og hvilebenker underveis. Fra toppen er det panoramautsikt over Molde by, fjorden med øyene og fjelltoppene i sør. Med hodelykt kan den også tas ettermiddag og kveld i den mørke årstid. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplass ved Hatlelitunnelen, følg gangvei nordover  ca 100 meter til du ser portal med Storlia natursti og Den grønne korridor.  Følg stien langs Den grønne korridor der den slynger seg opp lia til den møter Vardeveien, som ikke er brøytet om vinteren. Følg Vardeveien videre til du kommer opp på platået. Ta første vei til høyre mot den gamle vardehytta. Stikk UT! - kode henger på østsiden av hytta. På veien kan du ta en liten avstikker til Storlihytta, som er en annen Stikk UT! - post. 

Adkomst og parkering

Fra Molde sentrum, kjør opp mot Moldelivegen, og videre mot Hatlelia. Gratis parkering på turparkeringsplass sør for Hatlelitunnelen. På store utfartsdager kan plassen være full. Alternativ parkering ved Romsdalsmuseet, Idrettens hus, Træffhuset eller Sellanrå skole. Det blir da litt lengre å gå. Følg turvei langs mellom Træffhuset og bekk på nordsiden av Moldelivegen til du møter turveien fra parkeringsplassen.
Fottur
Grønn
Lengde
2,35 km en vei
Stigning
298 m
Tidsbruk
1 t. 50 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
410 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,1
Grus 0,25
Sti 2

Offentlig transport

Buss fra Molde sentrum til Hatlelia. https://www.frammr.no/

Annet

Fra toppen av Varden har du fantastisk utsikt over Moldepanoramaet med sine 222 fjelltopper.

Lenke til turbeskrivelse

Kjørebeskrivelse
Print ut