English

Turheisa i Spjelkavik

Ålesund

Kort om turen

Dette er en kort tur med jevn stigning. Turen passer godt som treningstur på ettermiddag eller som søndagstur. Fra toppen av turheisa er det flott panoramautsikt over hele Borgundfjorden, Rødset, Spjelkavik og øyene utover mot havet.

Ruteskildring

Turen starter fra parkeringsplassen ved Spjelkavik IL sitt klubbhus. Den korteste veien til toppen av Turheisa er å gå på sti opp slalombakken. Denne ruta har relativt bratt stigning. 

Et annet alternativ som er litt slakkere, men lenger, er å gå ca 1,5 km oppover grusvegen i retning Geitnausa også kalt Bigtonløypa. Etter å ha passert en flott gapahuk på venstre side av stien, fortsetter en et lite stykke videre. Der deler stien seg og det står det en veiviser med skilt til høyre mot Turheisa. Stien her er grusa. Stikk-ut posten er plassert på østveggen på turheisbygning på toppen av turheisa.

Tilkomst og parkering

I Spjelkavik er det skiltet mot Turheisa. Kjør frem til Spjelkavik stadion og ta til høyre, deretter venstre for å komme til Spjelkavik IL sitt klubbhus. Her er det stor parkeringsplass og en kan Vippse 20 kr til idrettslaget for vedlikehold av parkeringsplassen.

Fottur
Blå
Lengde
0,93 km en vei
Stigning
263 m
Tidsbruk
1 t. 10 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
301 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentleg transport

Ta bussen til Spjelkavik og gå av rett ved skilt mot Turheisa. Herifra er det ca 800 m til parkeringsplassen ved klubbhuset til Spjelkavik IL, der stien starter.
Køyreskildring
Print ut