English

Trollvasshytta Istad

Molde

Kort om turen

Første del av turen er på grusvei som følger kanalen. Etterhvert som man kommer opp i høyden er det fin utsikt mot fjella i Romsdalen. Underveis er det fint å nyte stillhet og fuglesang, eller bade i vatna en varm sommerdag. Turen passer godt som sykkeltur.  

Rutebeskrivelse

Turen starter ved pumpehuset, og går langs grov grusvei ca. 4 km. Et par steder på veien ligger det store heller, men disse er greie å krysse. Innerst inn i dalen krysses kanalen. Følg grusveien videre i en lang stigning. På toppen vil du finne et veiskille mot nord. Da vil du se Trollvasshytta, som er målet for turen. 

Vær oppmerksom på at området ligger i et regulert område der vannstanden i vanta kan variere. Turen ligger i beiteområde for husdyr og det bes om at turgåere viser hensyn.

Fra Trollvasshytta kan du fortsette til andre turmål i området, f.eks. Trollvatnet og Oltervatnet, Tovardan, Randa, Mannen, Dua eller fortsette over til Silsetfjellet i Batnfjorden.

Adkomst og parkering

Dersom du kommer fra Molde, ta av fra riksvei 662 ca. 2 km øst for Midthaug fabrikker, Kleive. Avkjørselen er merka med Grøndalen. Kjør opp til veibommen (avgift kr. 60) og videre innover dalen, gjennom Grøndal hyttefelt og videre forbi Grøndal Kraftstasjon. Ta av til høyre på første bakketoppen. På neste bakketopp er det parkeringsmulighet ved veibommen ved pumpehuset. Det er også parkeringsmulighet nederst i bakken.

Fottur
Blå
Lengde
4 km en vei
Stigning
203 m
Tidsbruk
2 t. 50 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
491 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 4

Offentlig transport

Busstopp Bratset ved riksvei 662 begge veier. For rutetider, se https://www.frammr.no/

Annet

Det er dyr på beite langs veien, hold hund i bånd

Betalingsmiddel for bomvei

Vipps 60 kroner
Kjørebeskrivelse
Print ut