English

Trimkassen i Myrsæterdalen

Heim

Kort om turen

Turen til trimkassen i Myrsæterdalen er ca 8 km tur/retur. Den har jevn stigning gjennom skogbandet, og ender opp på et platå med fin utsikt innover fjellheimen. Turen passer godt som en middels treningstur, eller som søndagstur med familien.

Ruteskildring

Turen til trimkassen i Myrsæterdalen starter på Skisenteret til Kyrksæterøra il. Turen går slakt oppover i oppkjørte skispor, til Vessesetra, gjennom lett skogsterreng. Derfra dreier sporet vestover, og går først over et flatt myrområde, før det går opp gjennom en dal. Her er det fine muligheter for å bålbrenning og rast. Siste partiet opp mot trimkassen går i et brattere terreng. Dette delen av løypa kan være noe krevende å kjøre ned igjen ved isete føre.  Løypa har en lengde på ca 4 km en vei. 

Løypa kjøres så snart snøforholdene gjør det mulig.

https://www.kil.as/ski/

Tilkomst og parkering

Fra E39: Når du kommer til Kyrksæterøra, fortsetter du forbi Sodin skole. Ta til venstre etter riksvei 680 i neste kryss. På første flate parti etter Shell, er det skiltet til Skisenter og Skytebane. Kommer du fra Aure er avkjørselen på høyre side rett før Kyrksæterøra. Følg skilting i ca.3km (inn på grusvei etter ca.300m). Når du passerer skytebanen, fortsetter du til ei trebru. Ta til venstre rett etter brua. Det står skiltet til Skisenteret. Gratis parkering
Skitur
Blå Løype
Lengde
4,13 km en vei
Stigning
182 m
Tidsbruk
1 t. 45 min.
Sesong
Vinter
Høyeste punkt
325 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 8,27
Køyreskildring
Print ut