English

Til Lønset ferjekai fra Eplehagen

Molde

Kort om turen

Turen til gamle ferjekaia på Lønset egner seg godt som en rolig ettermiddagstur. Du kan enkelt sjøsette kajakken på stranda i Eplehagen, og herifra følge stranda hele veien innover mot ferjekaia. På turen padler du i vakre Romsdalsfjorden med utsikt til alle de 222 toppene i Moldepanoramaet, og på retur ser du rett ut mot Midsund og storhavet. 

Rutebeskrivelse

Turen starter i trivelige Eplehagen, som er et flott og trivelig bade- og friområdet på Årø.Her kan du enkelt sjøsette kajakken langs sandstranda. Merk dog at du ikke kan kjøre bilen helt ned til strandkanten, og må påberegne bæring/trilling av kajakk ned første bakke, omlag 150 meter.

Fra Eplehagen  følger du stranda østover, innover i fjorden, forbi Elsås og Strande, til du møter ferjeleiet. Ferjeruta ble lagt ned da tunellen til Skåla kom, og det er mindre båttransport innover langs strand, enn foreksempel utover mot Hjertøya. Turen har retur samme vei. Langs stranda er det mange yndige badeplasser, og ved retur padler du ut mot gapet, og storhavet i det fjerne. 

 

Adkomst og parkering

Stor parkeringsplass tilknyttet Eplehagen. Her kan du stå gratis. Dog et lite stykke å bære kajakker ned til strandkanten fra parkeringen, så her er det kjekt å enten være to, eller ha trillevogn.
Padletur
Grønn
Lengde
5,25 km en vei
Tidsbruk
2 t. 40 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Beskrivelse av sjøforhold

Dette er en relativt grei tur med stort sett oversiktlige sjøforhold. Merk dog at dette er lengre inn i fjorden en turer rundt Hjertøya og Seterøya, og noe mer strøm kan forekomme. Her er dog mindre båttrafikk enn lengre ut i fjorden, og kan derfor være m

Kart

Sjøkart, 34, Romsdalsfjorden
Kjørebeskrivelse
Print ut