English

Til lagunen ved Rørsetholmen

Molde

Kort om turen

Midsund er et idyllisk øylandskap ytterst i Romsdalsfjorden som du når bare ved en kort ferjetur fra fastlandet i Mordalsvågen. Denne padleturen starter fra Vågsmyran og tar deg til en liten bortgjemt lagune og badestrand på Rørset. Her har du vakker utsikt over fjorden og mot Jendemsfjellet, og et ypperlig sted for et bad. 

Rutebeskrivelse

Denne turen starter i båthavna nederst ved hyttefeltet i Vågsmyran. Her er det gode muligheter for å sjøsette kajakken enten fra flytebrygge, eller ved den tilrettelagte strandplassen for utslipp av båt. Herfra padler du ut havna og følger strandkanten til høyre mot Vebergvika, Steinvika og Grønvika. Fra Grønvika padler du ut vika, i retning Litleskjeret. Herifra ser du mot Langskjæret og videre mot Rørsetholmen. Rett etter du har padlet forbi Langskjæret, skal du inn i lagunen på Skjervika. En ypperlig badeplass! Retur samme vei. 

Turen krever at du som padler har gode ferdigheter i tolkning av vær, vind, strøm og båttrafikk. Ettersom utsettingspunktet er tilrettelagt både med flytebrygge og sandstrand, er det greit å komme seg inn og ut. Selve turen foregår i farvann nært land uten øyer og skjær, og er eksponert mot åpent hav store deler av turen. Vær derfor obs på endringer i vær og føre. Annen båttrafikk må påregnes.

Adkomst og parkering

Nederst ved hyttefeltet i Vågsmyran er det tilrettelagt båthavn og god parkeringsplass. Her kan du parkere og sjøsette kajakk.
Padletur
Rød
Lengde
2,31 km en vei
Tidsbruk
1 t. 10 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Kjørebeskrivelse
Print ut