English

Taløysetra (Talgøsetra)

Surnadal

Kort om turen

En tur opp til Talgøsetra er ikke lang og krevende, men kan være noe bløt når Nordmørsværet står på. Fint utgangspunkt for å gå videre etter setra. 

Ruteskildring

Man følger rødmerket sti retning Innerdalen, på hele turen opp til Talgøsetra. Du vil se tuftene etter Talgøsetra mot slutten av siste motbakken. Foruten den aller siste bakken, er dette ikke en spesielt bratt tur.

Om man har lyst på mer utsikt, anbefales det å fortsette på stien retning Bjøråskaret og Innerdal. Etter en snau km, og ca 100 høydemeter, har du kommet til Tristeinan. Stien går over denne store steinen. Der har du mektig utsikt mot Snøfjellet, Skjerdingfjellet og Kårvatn, for å nevne noe.

 

Tilkomst og parkering

Kjør 8,7 km fra Matkroken Todalen og følg skilting retning Kårvatn. Du finner en stor parkeringsplass ca 100 meter etter skiltet for turstarten. Det er også skiltet parkering for de som skal til Bjøråskaret her.
Fottur
Grønn
Lengde
2,01 km en vei
Stigning
283 m
Tidsbruk
1 t. 45 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
506 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2,01

Offentleg transport

Ingen offentlig transport

Anna

Talgøsetra er en av ti turer, der Todalen.IL har postkasse med trimbok. 500 meter fra parkeringen finner du idylliske Vassosvatnet, følg bilveien retning Kårvatn.
Køyreskildring
Print ut