English

Sykkeltur på Reitfjellet, helt ny sti

Tingvoll

Kort om turen

Helt ny og flott tur i variert sykkelterreng med muligheter for lengre og korte distanser. Turen over Reitfjellet er en helt ny turveg mellom Vasslia i Torjulvågen og Tingvollia i Tingvoll.

Ruteskildring

Fra starten ved Vasslia er det flatt langs med enden av Bergemsvatnet. Etter å ha kryssa broa over Stølselva ved uløpet fra Bergemsvatnet stiger veien om lag 2 km. Her er det en del bratte parti. Deretter er veien kupert til toppen av turen på ca 300 moh. Ned til sørenden av Reitvatnet er det bratt, deretter stiger veien svakt til en kommer til høgda rett over Tingvollia før de siste 500 m ned til museet. 

Det er mulig å fortsette turen som en rundtur fra Tingvollia, ned til Tingvoll, fortsette langs riksvei 70 til Bergem for så å ta langs fylkesvei 6126 tilbake til Vasslia. Denne rundturen er ca 18 km.

Turvegen var ferdigstilt i 2019, er finansiert av Sparebankstiftelsen i Tingvoll, og Tingvoll IL og Torjulvågen IL har sammen stått for utføringa. 

Tilkomst og parkering

Parkering kan foretas i Tingvollia, som denne turbeksrivelsen vil ta utgangspunkt i, eller i Torjulvågen - Vasslia (Se beskrivelse Reitfjellet/Reitvatnet, StikkUt!) For en mer spennende og utfordrende start kan man parkere ved lysløypa i Tingvoll (merket på kartet)
Sykkeltur
Blå terreng
Lengde
5,92 km en vei
Stigning
170 m
Tidsbruk
1 t. 15 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
261 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 5,9

Offentleg transport

Nei
Køyreskildring
Print ut