English

Sviskurlia

Sunndal

Kort om turen

Fin familietur som starter i preparerte skiløyper fra Vangshaugen og inn mot Stortæla, flott dal å gå i på ski. Man tar av fra preparerte skiløyper og følger anbefalt spor oppover Sviskorlia til en fin rasteplass under ei stor furu. Fin utiskt oppover og nedover Grødalen. Turen går over flere kilometer, sjekk værmeldingen og det er lurt å ta med mat , varm drikke, sitteunderlag og ekstra varmt tøy i sekken. Turen passer for hele familien. 

Rutebeskrivelse

Fra turparkeringen ved Vangshaugen følger du preparerte skiløyper innover Grødalen, underveis passerer du en gapahuk ved Storvatnet og en gapahuk ved Stortæla.Skisporene går i forholdsvis flatt terreng, er noe kupert og har noen lange slake bakker. Når du har passert gapahuken på Stortæla går du noen hundre meter for så å ta av ut av preparere skiløyper og følger sporet i kartet i denne turbeskrivelsen. Dette er ett spor som mange bruker når de går til Sviskora og Melseterkollen. Turen går noen hundre meter opp i lia. Turmålet ligger ved ei stor furu og her kan du ta en matrast og nyte den fine utsikten utover Grødalen. Samme spor tilbake til skiløypene og tilbake til turparkeringen. 

Adkomst og parkering

Turparkering ved Vangshaugen.
Sving av Riksveg 70 på Gjøra og følg skilt mot Vangshaugen.Kjør inn til parkeringsplassen der vinterveien slutter. Løypa starter i enden av parkeringsplassen etter at du går gått over ei steinbru.

Vangshaugen, Parkeringsavgift kr. 50,-.

Skitur
Blå Fjell
Lengde
4,87 km en vei
Stigning
145 m
Tidsbruk
1 t. 55 min.
Sesong
Vinter
Høyeste punkt
830 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 3
Kjørebeskrivelse
Print ut