English

Straumøya, rundtur

Smøla

Kort om turen

Utsettstedet ligger lunt til, i en bukt. Du padler inn i et område som er godt skjermet med mange småøyer.

Rutebeskrivelse

Det meste av padlingen foregår i svært skjermet farvann. Det er kun litt utsatt på østsida av Straumøya ved østlige vindretninger.
 
Studér tidevannstabellen før start. Ikke start turen når vannstanden er lav. Ved lavere vannstand enn 90 cm over sjøkartnull må du dra kajakken en god del meter på nordsida av Straumøya og det er vanskeligere å sette ut kajakken. Navigering blant øyene er lett og ruta går nært land hele tiden. Det er også svært lite båttrafikk, det er for grunnt.  
 
Det er noen pyramideøyer i landskapet der ørna ofte sitter og kontrollerer landskapet. Det er flere ørnereir i området, kanskje ser du dem.
 
Nord for Straumøya ligger det butikk og benker som kan brukes til pause. Det er også muligheter for rast på noen av øyene.  

Adkomst og parkering

På Straumen er startstedet lagt til Eco-camp Norway. En nedlagt skole som er blitt til et flott vandrerhjem. Ligger rett ved hovedveien syv km etter at du kjørte av ferja. Det står tydelig skilt ved hovedveien. Her er det parkeringsplasser til fem-seks biler. Du kan kjøre ned til vannkanten over en gressbane for å ta av kajakken. Det er litt vanskelig å sette ut kajakken når det er lavvann. Spør Eco-camp om lov før parkering.
Padletur
Grønn
Lengde
2,99 km en vei
Tidsbruk
45 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Last ned Fram-appen for busstider.
Kjørebeskrivelse
Print ut