English

Storenakken på Emblem

Ålesund

Kort om turen

En flott tur i varierende terreng og nydelig utsikt! Et par bratte partier. Tau er utplassert som eventuellt hjelpemiddel. Noen våte partier, men der det er våtest er det plassert ut pallestier (klopper).

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen følger du veien videre opp mot Østremsetra. Første vei oppover enten om du går mot høyre eller venstre fra parkeringsplassen. Du følger veien oppover, til veien flater ut ved Frielebu. Her står et skilt mot Storenakken til høyre. Etter ca 50 meter står et nytt skilt. Der viser en tydelig sti oppover. På toppen av skråningen, er  det et lite flatt parti før en ganske bratt stiging i noe ulendt terreng. Her er det også utplassert et tau som en eventuell rute for de som vil ha litt klyving. Når du har nådd toppen her, kan du velge å gå en liten avstikker ut mot kanten til venstre for å nyte utsikten, eller så går du videre fremover til turmålet. Neste bratte parti er det også hengt ut et tau som hjelpemiddel. Herifra er det flatt terreng med utsikt både mot Sykkylven, Hjørungfjorden og Ålesund før du kommer til Storenakken. 

Tilkomst og parkering

Når du kommer fra Blindheim og kjører i retning Magerholm, kjør forbi oppkjørsel til skole/stadion. Ta neste oppkjørsel til venstre ved skilt mot Østrem. Parkering på opparbeidet parkeringsplass rett frem fra avkjørselen.
Fottur
Blå
Lengde
2,77 km en vei
Stigning
325 m
Tidsbruk
2 t. 15 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
341 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 1
Sti 2

Offentleg transport

Ta buss fra Moa retning Magerholm. Gå av på buss-stopp rett etter Emblem bedehus.
Køyreskildring
Print ut