English

Rundtur langs Storelva til Hanemsvatnet, Meisingset

Tingvoll

Kort om turen

Turen er uten stigning, og går langs Storelva og til badeplassen ved Hanemsvatnet. Det er opparbeidet sti som kan brukes både med barnevogn og rullestol deler av turen. Det er to fiskeramper langs elva, en gapahuk med grill, og ei grillhytte til fri bruk ved Hanemsvatnet. Hele runden er ca. 1,5 km. Deler av stien går på gangvei ved riksvegen.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringa ved Matkroken går du over riksvegen, og mot et rødt industribygg (mot nord). Før du kommer til industribygget finner du på venstre side, grusstien som går nedover mot elva. Der finner du gapahuken. Stien går oppover elva mot Hanemsvatnet og Storebro, der du passerer to fiskeramper. Du passerer gamle Storebro, og følger gang- og sykkelvegen til undergangen, hvor du går under og videre mot Matkroken. Derfra tar du av mot Rotås. Mellom "Gunnvorhuset" og industribygg finner du grusstien som går videre mot Hanemsvatnet og badeplassen. Du kan også starte ved Hanemsvatnet/grillhytta og gå andre vegen rundt.

Adkomst og parkering

Du kan parkere enten ved enden av Hanemsvatnet ved badeplassen, eller på parkeringsplass ved Matkroken Meisingset. Det er ingen avgift på parkeringen, og stort sett god plass.
Fottur
Grønn
Lengde
1 km rundtur
Stigning
15 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
11 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Det går busser forbi mot Oppdal/Kristiansund.

Annet

Meisngset bygdekvinnelag arbeider med å få skiltet stien, slik at det blir en kulturminnesti. Det har vært mye spennende virksomhet i området i gamle dager, og det vil bli satt opp informasjonsskilt på flere stedet langs stien. Er det fint vær, så ta med badeklær og kos deg på den fine badeplassen. Du kan også fiske i elva, og grille både i grillhytta og i gapahuken nede ved elva.

Lenke til turbeskrivelse

Kjørebeskrivelse
Print ut