English

Storbotnshornet, langtur fra Grytalisetra

Fjord / Ålesund

Kort om turen

Dette er en skikkelig langtur med total stigning på nesten 1900 meter. Storbotnshornet er beskrevet som en lite tilgjengelig topp. Tausikring anbefales på to punkter, Storbotnshornet Vest og ved Hakket. Dette er to krevende partier på hver side av Storbotnshornet, noe som gjør den lite besøkt. 

Rutebeskrivelse

Turen starter fra Grytalisetra, 400 moh. Vil anbefale å ta til høyre å komme seg over elva så fort som mulig. Vanskelig å finne en fornuftig plass å krysse elva om man går for langt opp i dalen. Fortsett over myrlandskap å sikt deg inn på de to tjønna som ligger ved foten til Heimste Skorkja. Her begynner den virkelige stigningen. Nå følger er rekke topper, Fortopp Heimste Skorkja, Heimste Skorkja Nordvestryggen, Heimste Skorkja, Sandfjellet, Sandegga Sørvest, Sandegga, Storbotnshornet Vest, Storbotnshornet, Tverrbotnsegga, Grytavasstinden, Grytavasstinden Vesttoppen og Svartvassegga. Har sett turbeskrivelser der folk velger å klyve på de to utsatte partiene. Det er forholdsvis enkel klyving, men detter du her blir resultatet fatalt. Tausikring er å anbefale. Det er vanntilgang for påfyll av drikke flere steder i løpet av ruten. 

Adkomst og parkering

Ta av på riksveg 650 i Vaksvika. Kjør ca 1,5 km forbi Sportskapellet å ta til høgre mot Grytalisetra. Det er bomveg opp til parkering på Grytalisetra. Forholdsvis stor parkeringsplass med gratis parkering.
Fottur
Svart
Lengde
22,98 km rundtur
Stigning
1893 m
Tidsbruk
10 t. 30 m
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
1375 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 23

Kart

10077 Vestnes

Lenke til turbeskrivelse

Betalingsmiddel for bomvei

30,- Kontant eller overførsel til bankkonto
Kjørebeskrivelse
Print ut