English

Steinhytta i Storlia

Heim

Kort om turen

Turen til Steinhytta er en flott tur i naturskjønne omgivelser. Turen er i overkant av 2 mil tur/ retur og passer godt som søndagsskitur for de som liker litt lengde på turen. Selv om turen er litt lang er terrenget nokså slakt, og uten krevende partier ved enden av turen ligger Steinhytta med sin rike historie.

Rutebeskrivelse

Turen til Steinhytta starter på Skisenteret og går via Trimkassen i Myrsæterdalen. Turen går slakt oppover, gjennom lett skogsterreng og i oppkjørte skispor. Fra  Vessesetra dreier sporet vestover, og går først over et flatt myrområde, før det går opp gjennom en dal. Siste partiet opp mot trimkassen går i et brattere terreng. Herfra går turen videre forbi Blomstadvatnet, og dreier så oppover mot Morrovassheia. Her er det fint å ta en pause og nyte den fantastiske utsikten over fjellheimen. Videre går turen forbi Litjmorrovatnet, og du kommer inn i et flatt fjellterreng med flere vatn. Her glir du glir videre innover langs Hyllvatna. De siste kilometerene opp til Steinhtta går i slak og jevn motbakke. Framme ved Nyvatnet stopper den oppkjørte løypetraseen. Herfra er det ofte tråkket løype de siste meterene over Nyvatnet og fram til hytta. Steinhytta ligger godt skjermet for vær og vind, i skaret ned mot Storlivatnet. Framme ved hytta kan du nyte medbrakt niste og ta en titt inn i den historiske steinbua. Hytta er godt besøkt gjennom hele vinteren når forholdene tillater det. Turen til Steinhytta er i overkant av 20 km tur/ retur. Løypa går i lett fjellterreng, men det er viktig at du er godt kledd og utstyrt for tur i vinterfjellet.

Løypa kjøres så snart snøforholdene gjør det mulig.

 

Adkomst og parkering

Fra E39: Når du kommer til Kyrksæterøra, fortsetter du forbi Sodin skole. Ta til venstre i krysset nedenfor. Forts. etter riksvei 680. På første flate parti etter Shell, er det skiltet til Skisenter og Skytebane. Kommer du fra Aure er avkjørselen på høyre side rett før Kyrksæterøra. Følg skilting i ca.3km (inn på grusvei etter ca.300m). Passer skytebanen, og fortsett nedover en bakke og over ei trebru. Ta til venstre rett etter brua. Det står skiltet til Skisenteret. Gratis parkering.
Skitur
Rød løype
Lengde
10,27 km en vei
Stigning
404 m
Tidsbruk
4 t. 10 min.
Sesong
Vinter
Høyeste punkt
493 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 20,54

Annet

Steinhytta ble brukt som lagringsplass og skjulested for våpen under 2.verdenskrig. Stedet har dårlig mobildekning. Om du er på jakt etter Stikk UT! Ski-koden kan det derfor være lurt å ta bilde av koden, og legge den inn når du får dekning.

Lenke til turbeskrivelse

Kjørebeskrivelse
Print ut