English

Sollia, KNT-hytte

Heim

Kort om turen

Sollia fjellhytte er en av 4 bosetninger som lå på nord-vest siden av Vinjefjorden på 1600 tallet. Jevn stigning fra startpunkt, men når en kommer over tregrensen følger du stien i forholdsvis flatt terreng. Fra Sollia er det en fantastisk utsikt mot grenda Staurset som ligger på den andre siden av fjorden. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen følg merket turistløype/sti opp hjennom hogstfeltet mot Sollia (mekret med røde påler). Ca. 350 hm må forseres fra start og opp til fjellet. Den videre strekningen er småkupert, og hele turen er på 7,6 km. Varighet er regnet til ca. 3 – 4 timer.

Adkomst og parkering

Kjør E39 mot Vinjeøra, ta av ved avkjørsel mot Vinje Kirke/byggefelt og kjør så mot toppen av byggefeltet. Parker oppe ved rundkjøringa ved toppen; parkering blir skiltet.

Fottur
Rød
Lengde
6 km en vei
Stigning
480 m
Tidsbruk
4 t. 40 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
456 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Annet

Sollia fjellhytte er en av 4 bosetninger som lå på nord-vest siden av Vinjefjorden på 16- og 1700 tallet. Sollia ble fraflyttet tidlig på 1700-tallet, men den har senere blitt drevet som sæter til flere forskjellige bruk, men er nå i eie av Ole Steinar Opsal. I 2002/2003 bygget Nord-Møre og Kristiansund turistforening turisthytte i de gamle steinmurene etter fjøset. Så turvenner; det går an å kombinere Stikk-Ut turen med å gå trekanten; Vinjeøra – Sollia – Storfiskhytta og tilbake til Vinjeøra.

Kjørebeskrivelse
Print ut