English

Vindmølleparken fra Fuglevågen

Smøla

Kort om turen

Turen opp til mølle 47 i Smøla vindpark er en kjempefin tur for alle. En kommer seg godt frem enten det er til fots, med sykkel eller barnevogn. Mange kan finne det spektakulært å gå i dette området. Ta med deg hele familien og opplev de svære vindmøllene på kloss hold. En utrolig opplevelse. Kos deg med å ha gjort en god jobb for egen helse.

Rutebeskrivelse

Følg grusveien fra parkeringsplassen ved bommen, og innover i Smøla vindpark. Gjennom turen følger du grusveien 3,29 km til du kommer til et veikryss, her finner du turmålet på høyre side. Turen passer godt til en rolig rusletur i naturskjønne omgivelser, eller til den mer sporty med enten jogging eller sykling på de fine grusveiene. God fremkomst med både sykkel, barnevogn og rullestol. 

Ønsker du en lengre tur? Etter å ha registrert tur ved Mølle 47, går du tilbake til krysset. I stedenfor å ta til venstre i krysset og fortsette tilbake hvor du kom fra, ta heller veien rett frem. Følg grusveien, passer kryss nr 1 etter 1 km. Fortsett til kryss nr. 2 ca. 2 km, her skal du ta til høyre. Følg videre grusvei i ca. 2 km og du kommer til Dyrnesvatnet, som også er en Stikk UT! tur. Denne turen er ca. 14,6 km tur-retur, en lang men flott tur. Hvis du er usikker, se på løypa i kartet litt lengre nedenfor. 

Adkomst og parkering

Ankomst Smøla/Edøya med hurtigbåt eller ferje. Derifra kan du følger fylkesvei 669 i ca. 8 km inn til et kryss. Der tar du til venstre mot Dyrnes. Følg så veien videre i ca. 8 km, her kommer du til et skilt det står Frostadheia på. Følg veien forbi dette krysset, og ta av på Mølleveien ca. 200 m lengre opp. Kjør til bommen og parker på grusplassen før bommen. VIKTIG: Parker fornuftig, og pass på så du ikke blokkerer veien.
Fottur
Blå
Lengde
3,29 km en vei
Stigning
33 m
Tidsbruk
ca. 80 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
14 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 3,29

Offentlig transport

http://www.gurisentret.no har sykkelutleie. Tlf: 71542600 Det går buss til de fleste ankomster med hurtigbåten: https://frammr.no/ezflow_mrfylke/ruter?lang=nn

Annet

Vindmøllene rager 110 m opp i lufta. De svirrer rundt og skaper både lyd og bevegelse. Det er svære dimensjoner, og når en er nær får man en følelse av selv å være en liten prikk. Vindparken består av 68 turbiner. Årlig produseres det rundt 450 GWh strøm her. Her oppe finner du også kompetansesenter for vindkraft.
Kjørebeskrivelse
Print ut