English

Smøla Vindpark mølle 47 fra Dyrnes

Smøla

Kort om turen

Turen opp til mølle 47 i Smøla vindpark er en kjempefin tur for alle. En kommer seg godt frem enten det er til fots, med sykkel eller med rullestol. Mange kan finne det spektakulært å gå i dette området. Ta med deg hele familien og opplev de svære vindmøllene på kloss hold. En utrolig opplevelse. Kos deg med å ha gjort en god jobb for egen helse.

Rutebeskrivelse

Følg grusveien fra parkeringsplassen ved bommen, og innover i Smøla vindpark. Gjennom turen følger du grusveien 2,74 km til du er gått forbi administrasjonsbygget til Statkraft, og valgt veien til høyre. Turen passer godt til en rolig rusletur i naturskjønne omgivelser, eller til den mer sporty med enten jogging eller sykling på de fine grusveiene. God fremkomst med både sykkel, barnevogn og rullestol.

Funfact: Det er mange kilometer med kuperte grusveier i Smøla vindpark. Her er det lite trafikk, og vi vet at flere treningsglade velger å bruke de kuperte veiene til intervalltrening. 

Adkomst og parkering

Ankomst Smøla/Edøya med hurtigbåt eller ferje. Derifra kan du følger fylkesvei 669 i ca. 8 km inn til et kryss. Der tar du til venstre mot Dyrnes. Følg så veien videre i ca. 30 km, kjør forbi bygda Dyrnes, fortsett et lite stykke og her kommer du til et skilt det står Smøla Vindpark på. Ta av på Mølleveien. Kjør til bommen og parker på grusplassen før bommen. Parker fornuftig, og pass på så du ikke blokkerer veien.
Fottur
Grønn
Lengde
2,74 km en vei
Stigning
49 m
Tidsbruk
ca. 75 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
14 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 2,74

Offentlig transport

http://www.gurisentret.no har sykkelutleie. Tlf: 71542600 Det går buss til de fleste ankomster med hurtigbåten: https://frammr.no/ezflow_mrfylke/ruter?lang=nn

Annet

Vindmøllene rager 110 m opp i lufta. De svirrer rundt og skaper både lyd og bevegelse. Det er svære dimensjoner, og når en er nær får man en følelse av selv å være en liten prikk. Vindparken består av 68 turbiner. Årlig produseres det rundt 450 GWh strøm her. Her oppe finner du også kompetansesenter for vindkraft.
Kjørebeskrivelse
Print ut