English

Skrommelnebba - Jordalsgrenda

Sunndal

Kort om turen

Turen opp til Skrommelnebba er en flott tur med fantastisk utsikt både til fjella på Nordmøre og Romsdal og helt ut til storhavet. Skrommelnebba er mye mindre besøk enn naboene Trolltind og Ryssdalsnebba. Turen er en svart tur og det kreves litt mer kunnskap om vær og vind. De første 4-4,5 km er det godt merket. Videre er det viktig å følge stier/spor som varder, evt. laste ned Stikk ut kartet.

Rutebeskrivelse

Gå langs veien til du passerer Liasetrin(på øversiden av veien), ta så oppover mot Middagshaugen. Hold til venstre og rund under høyspent-trasè og opp mot toppryggen. Følg så ryggen opp mot fortoppen på ca 1500 moh. 

Adkomst og parkering

Jordalsgrenda. Alt etter retning, ca 350 meter før/etter Skrøotunellen i Jordalsgrenda. Tek du veg opp til venstre. Merket vei til Trolltinden. Følg vegen på venstre side av elva til bom. Bomveg Kr 80,- Køyr på bomveg opptil Broen over elven ca 2,5 km. Her kan det parkeres, evt så kan det kjøres et stykke på anleggsvei merket Ryssdalen, da må det parkeres ved veien. Bomvegen er vinterbrøyta.

Fottur
Svart
Lengde
6,16 km en vei
Stigning
1236 m
Tidsbruk
6 t. 10 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
1541 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 6

Betalingsmiddel for bomvei

Vipps kr 80
Kjørebeskrivelse
Print ut