English

Skileikbakke Lomstjønna, Vistdalsheia

Molde

Kort om turen

Eresfjord og Vistdal skisenter ligger fint til på Lomstjønna like nedenfor Vistdalsheia. Her finner du flotte preparerte løyper som passer for små og store med en flott utsikt til fjellene rundt.  Den korteste runden er ca. 1,3 km, mens den lengste runden er ca. 2,7 km.

Ruteskildring

Stikk ut post 1 Skileikbakke Lomstjønna ligger til høgre for krysset der stor-runden møter lille-runden, her tar du til høgre og ut av lysløypetraseen i ca. 50 meter.  Dette er ca. 500-600 m ute i den minste runden.  Går du mot høyre fra parkeringsplassen får du den letteste veien.  Siden det er en rundtur kommer du til posten samme hvilken vei du velger.  Like ved postkasse 1 fins det fin Skileikbakke med 2 gapahuker.  Her vil det, om forholdene tilsier det, være tråkket - klart for å renne på ski.  Dersom du ønsker å gå lengre: Stikk ut ski post 2 (Husbysetrane) ligger halvveis ut i den lengste runden, like før Husbysetrene.  Her kan du velge å gå den lengste runden for trening/ ønske om lengre tur.  Ved hardt føre gjør vi oppmerksom på en bratt bakke rett etter du tar av og inn på Stor-runden - kan bli stor fart for nybegynnere - ellers en flott runde! OBS! Dersom lyset ikke er på, finnes bryteren på utsiden av garasjen på parkeringsplassen.  Lyset slåes på manuelt, og slår seg av selv kl. 22.00.  Vær obs på Tjønna på slutten av sesongen når det tiner - følg oppkjørte spor!

Tilkomst og parkering

Du kommer til Vistdalsheia både fra Eresfjord og Vistdal.  Følg F660.  Parker ved skistadion på Vistdalsheia.  Det er god plass til parkering like ved der løypene starter.  Er du itvil om du er på rett sted, ser du etter en grå garasje og en tidtakerbu med et stort reklameskilt på.

Skitur
Grønn løype
Lengde
1,25 km en vei
Stigning
34 m
Tidsbruk
20 min.
Sesong
Vinter
Lysløype
Hele turen
Høyeste punkt
353 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 1,3
Køyreskildring
Print ut