English

Skihytta i Moldemarka

Molde

Kort om turen

En fin skitur som går delvis i  lysløpe og delvis i tråkket trase i Moldemarka, som er ett populært turmål dag og kveld. Det er en fantastisk utsikt fra Skihytta. Turen er kupert, motbakker opp til Damefallet og rett før skihytta. Ellers jevn stigning hele veien. Fin nedkjøring tilbake. Passer for hele familien. 

Rutebeskrivelse

Turen starter ved turparkeringen i Grua/ved Hatlelitunnelen. Gå oppover ca 50 meter langs en asfaltert gangvei, så kommer du til et åpent område med 2 turveier. (Den til venstre går opp langs den gamle Vardeveien, forbi Storlihytta til Varden). Du går til høyre og følger lysløypetraseen oppover til første kryss, ved Nonsmyra, her skal du gå rett frem. Følg lysløypa i slak oppoverbakke, så ei flate mot venstre til du kommer til en bratt bakke. Deretter kommer du til ett kryss i vardevegen og Damefallet, der finner du også ett fint turmål. Gå rett frem og følg lysløypa til høyre, etter hvert går løypa mer mot venstre og opp en lang bakke, den svinger mot venstre og du kommer til ett kryss, gå rett frem og følg traseen (ingen  lysløype) videre, mot slutten av traseen er det en lang bakke før du ser skihytta og er ved turmålet. 

Adkomst og parkering

Turen starter ved turparkeringa ved Hatlelitunnelen, også kalt Grua. Det er busstopp like ved og parkeringen er i øvre bydel i Molde. Gratis parkering.

Skitur
Blå fjellski
Lengde
2,99 km en vei
Stigning
290 m
Tidsbruk
1 t. 35 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Lysløype
Deler av turen
Høyeste punkt
390 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Annet

Skihytta i Moldemarka har åpent enkelte søndager i sesongen. Se Skihytta i Moldemarka på facebook for åpningstider. Når det er åpent er flagget oppe.

Kjørebeskrivelse
Print ut