English

Skeidsdalen rundt

Gjemnes

Kort om turen

Landevei tur gjennom Skeidsdalen er en rolig, trillevennlig tur som egner seg god for elektrisk rullestol. Veien starter ved Øra kirke og går da 2,5 km inn i dalen, der krysser mann en liten elv for en går tilbake langs andre siden av elva. Siste 30m går over hovedveien. Veien er brøytet men det kan være nødvendig med brodder.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen følger mann veien under hovedveien igjen, ved krysset tar en til venstre. Følg landeveien 2,5 km. Der hvor bomveien går til høyre er det et tavle hvor posten med kode er satt opp. Følg asfaltveien over elva og tar til venstre ved T-krysset. Nå følger du veien tilbake gjennom dalen helt til du kommer på fylkesveien 666. Tar av til venstre og igjen til venstre over brua. Første vei til venstre igjen og du er tilbake ved parkering. 

Adkomst og parkering

Parkering ved Øra kirke. Følg fylkesvei 666 fra Batnfjordsøra til Torvikbukt eller omvendt. Tar av i Skei til Øra kirke. Tar direkte til venstre igjen, under veien og parker forbi kirka.
Fottur
Blå
Lengde
5,5 km tur/retur
Stigning
90 m
Tidsbruk
1 t. 35 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
72 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 5,5

Annet

Øre Kirken ble vigslet i 1865, og restaurert til hundreårsjubileet i 1965. Den er en del av Den norske kirke og hører til Indre Nordmøre prosti i Møre bispedømme. Kirken har et ytre omriss som en korskirke med avkortede korsarmer og bygd i laftet tømmer. I Skeidsdalen er det mange tradisjonelle Nordmørslån, uthus og låver som en kan se fra veien.
Kjørebeskrivelse
Print ut