English

Skarpsundet

Smøla

Kort om turen

Turen ligger på vestsiden av Smøla. Den starter ved Brattvær kirke og går mot havet. Her får du solnedgang, fjæra og fugleliv tett på. Passer fint som en ettermiddagstur, men er også fin for barn som vil utforske fjæra. 

Rutebeskrivelse

Du møter StikkUt skiltet ved porten inn til kirken. Følg pilen og gå på baksiden av kirka. Du går på en grusvei fram til nærmeste hus. Der starter stien   Noen steder er stien litt utydelig. Det kan også være noe vått. Noen partier er litt vanskelige for små ben men veldig fin utfordring. Kupert terreng med myr, smal sti, steiner og tang. 

Helt på slutten av turmålet er det en bratt stigning, denne kan være litt vanskelig hvis det har regnet mye. Ta deg god tid her. Ta hensyn til bebyggelse og parker fornuftig. 

Adkomst og parkering

Fra fergekaia kjør fylkesvei 669, vestsiden mot Råket og Dyrnes. Følg veien helt til du kommer til skiltet Brattvær kirke. Det står ved gravstedet på Råket. Du tar til venstre og følger grusveien helt frem til kirken. Her er turparkeringa. Parker fornuftig. 

Fottur
Grønn
Lengde
1,22 km en vei
Stigning
37 m
Tidsbruk
45 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
17 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 0,2
Sti 1,4

Offentlig transport

Se FRAM siner bussruter. For å få en lengre tur kan en parkere ved gravstedet på Råket og starte turen der.

Annet

Vi har satt stoppunktet på turen til Skarpsundet. Ser du deg godt rundt, kan du se tufter etter hus og brygger. De står der som merker etter ei tid da det var handle og stor aktivitet i dette området. 

Kjørebeskrivelse
Print ut