English

Skårrå fra Mork

Averøy

Kort om turen

 Turen til Skårrå er lett å gå både for liten og stor.  Mesteparten av veien går på skogsvei. De siste 140 meterne er det grus og klopper.  Du vil få en fantastisk utsikt når du kommer opp til gapahuken som er turmålet på denne turen.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen på Mork stadion tar du til venstre og følger hovedveien i ca 450 meter. Like etter at du har passert Morkaelva tar du til venstre og følger skogsveien som er skiltet mot Meekknoken. Skogsveien er stort sett brøytet til du kommer til p-plassen for sommert-turen til Meekknoken. Det er ca 750 meter fra hovedveien opp sommer-parkeringa.

Herfra følger du skogsveien som er skiltet med Stikk UT! ca 1200 meter til slutten av skogsveien. Der tar du til venstre i følge skiltet til Skårrå. Da er det 140 meter igjen på kloppet og gruset sti. Det er stort sett spor og gå etter selv om det ikke er brøytet opp hit.

På toppen kommer du til en gapahuk med god utsikt utover bygda. Vær oppmerksom på at det kan være glatt der skogsveien er brøytet samt på kloppene på den siste delen av turen. Brodder anbefales på disse områdene. Alternativt følg sporene ved siden av kloppene.

Adkomst og parkering

Mork stadion på innersiden av Averøy. Fra Kristiansund og Bruhagen kjører du Fv64 til Bruhagen. Derfra følger du skiltingen til Kvernes og kjører Fv247 i ca 19 km til du kommer til Mork stadion som ligger på høyre side rett ved siden av veien. Fra Atlanterhavsveien og Kårvåg kjører du Fv247 i retning Kvernes museum. Etter ca 17 km kommer du til Mork stadion som ligger på venstre side rett ved siden av veien.
Fottur
Grønn
Lengde
2,73 km en vei
Stigning
266 m
Tidsbruk
2 t. 5 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
306 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 450
Grus 1,8

Annet

Kjørebeskrivelse
Print ut