English

Setervatnet, Frei

Kristiansund

Kort om turen

Turen til Setervatnet passer like godt som treningstur på ettermiddag, som søndagstur sammen med familien. Underlaget varierer med gruset fast dekke og klopper. Turen er lettgått med flere rasteplasser langs turveien og det er fult mulig å gå videre fra Setervatnet via Utsikten og til Prestmyra.  

Rutebeskrivelse

Bruk undergangen ved Bjerkelund skole til å krysse fylkesveien (Kvalvågveien) og ta til venstre mot busslomme. Du kommer nå inn på Ørnvika og Ånes turløype. Fin lettgått gruset turvei i hele lysløypa og på høyre side sees en gapahuk. Når du kommer til et veiskille følger du turveien videre til venstre i retning Bogamyra. Godt tilrettelagte klopper med fliskutt ved siden av gir en god turopplevelse. Følg turveien videre forbi Skogvoll til du kommer til en benk med tak (du er da ved en lunneplass), her tar du til høyre og følger turveien til du passerer Setervatnet på høyre side. 

Det er fint å sitte for en rast ved ulike sider av Setervatnet. Det er også mulig å gå rundt vatnet og deretter tilbake til Lunneplassen og videre til utgangspunktet. En kan også følge turveien videre fra Setervatnet til  gapahuken ved Utsikten og helt til Prestmyra Rv.70, Freikollveien. Flere turruter binder området sammen, så her er det gode muligheter for fine opplevelser. 

Adkomst og parkering

Fra Krifast kjører du til Rensvik-krysset. Ta til høyre på Fv. 6096, Kvalvågveien. Følg den til Bjerkelund barneskole på venstre side, Kvalvikveien 2. Kommer du fra Kristiansund sentrum så kjør rett frem i Rensvik-krysset og følg Kvalvågveien til Bjerkelund barneskole som beskrevet. Parkering på parkeringsplass rett foran skolen. Den kan være fullparkert i skoletiden, så ta hensyn til skolebarna ved bringing og henting. 

Fottur
Grønn
Lengde
4,34 km en vei
Stigning
138 m
Tidsbruk
2 t. 35 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
127 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Bussruter til Kvalvåg, se nettsiden til FRAM https://frammr.no/

Kart

Turkart Kristiansund. Målestokk 1:50 000
Kjørebeskrivelse
Print ut