English

Sandvatnet

Aure

Kort om turen

Turen langs Sandvatnet følger den gamle stien som gikk langs vannet. Det er mulig å skaffe seg fiskekort. Det vil i perioder gå fint å krysse elva som en snur ved, for å gå langs grusvei tilbake. 

Rutebeskrivelse

Det er markert der stien starter. Lett stigning i starten. På et høydedrag vil en se ned på Sandvatnet. Største partiet av turen er på godt underlag, noen våte parti. Fra toppen går stien ned til vannet der en følger vannkanten helt til en kommer inn til enden. Der er det registrert en fangstgrop fra førreformatorisk tid. Turen ender i møte med en elv som renner ut i vannet. Da følger en samme sti tilbake. Når det ikke er mye vannføring i elven, kan den krysses. Da vil en følge grusvei tilbake til parkeringen. Ved starten av vatnet er det fine bademuligheter. Det kan bades i andre enden også, men vær obs på at bunnen her er gjørmete.Under snøsmeltingen er vannstanden høyere. Derfor danner det seg ekstra vannløp innover i naturen. Stien er merket rundt den største av de. Om sommeren kan en møte på husdyr på sommerbeite.

Adkomst og parkering

En tar av fra fylkesvei 6192 mot Klakkan. Veien har enkel standard og bratt stigning i starten. Betalingen for bomvei utføres i starten, der det er satt opp en bod. Etter 4,82 km er det parkeringsmuligheter på høyre side av veien. Stien starter på venstre side.

Fottur
Grønn
Lengde
1,5 km en vei
Stigning
37 m
Tidsbruk
55 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
267 moh
Merking
Både skiltet og merket
ß
Mobildekning
Nei

Løype på kart

Offentlig transport

Turen fra hovedveien og opp til der turen starter er på 4,82 km. Det går rutebuss på hovedveien, via Årvågsfjorden, se http://www.frammr.no.

Annet

Betalingsmiddel for bomvei

Bomvei kr. 80,- betalingsautomat.
Kjørebeskrivelse
Print ut