English

Sandhornet

Ørsta

Kort om turen

Sandhornet med sine 909 moh er den høgaste toppen langs Mosegga, som er Ørsta sitt svar på Besseggen. Turmålet er også populær som topptur i vinterseongen. Landskapet er åpent med god sikt til mange av Ørsta sine fjell samt Langdalen og Follstaddalen. Sandhornet har sol fra morgen til kveld når været er fint.

Ruteskildring

Følg skiltinga mot Sandhornet/Mosegga opp mellom hyttene. Etter første bakken ta stien mot venstre. Det er ei slakk stigning i starten som øker jevnt på før den ender på eit lite platå. Herifra tar du til venstre over ein litan fjelltopp. Der ifra er det eit flatt parti før stien igjen går bratt oppover det siste stykket mot toppen. Sandhornet har ein store og fin varde på toppen. 

Tilkomst og parkering

Frå Ørsta sentrum følg fv655 mot Sæbø.Ta til venstre i krysset mot Mosmarkvegen. Etter kyrkjegarden, ta første veg til venstre skilta Mosetra/Setrevegen. Følg skogsbilvegen i 5,3 km til Mosetra sin parkeringsplass. Dette er bomveg som kan betales med vipps. Sommartida er det dyr i utmarka, så husk å lukke grinda langs setrevegen.

Fottur
Rød
Lengde
2,83 km en vei
Stigning
634 m
Tidsbruk
3 t. 0 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
909 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2,9

Anna

Mosetra er ei gammel seter frå 1600-talet med ein setervoll på kvar side av elva, med Mosetra på austsida av elva. Framover Langedalen er det store frodige grassletter. Rundt 1910 var det 260 storfe på beite her om sommaren. No er det ikkje storfe her lenger, men det er nokre hundre sauer på beite.

Kart

Lenke til turskildring

Betalingsmiddel for bomvei

Ein må betale bompengar for å køyre setrevegen opp til Mosetra. Prisen er kr 50,- for bil og traktor, kr 20,- for moped/motorsykkel/moped eller ATV.
Køyreskildring
Print ut