English

Rundtur på Romsdalsmuseet og Reknesparken

Molde

Kort om turen

Kort rundtur på museet via Reknesparken/paviliongen som er et flott utsiktspunkt. På dagtid er museet (Krona) åpent med både kafé og toalett.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen går turen inn gjennom porten på muséets uteområde (gratis), og videre inn blant lafta tømmerhus som er innsamlet fra hele Romsdalen og gjenreist her på Romsdalsmuseet. Gå vider inn mellom husene og forbi andedam med mye ender, og mot utgang (på mottatt side) mot sør, og så til venstre (øst) til utsiktspunktet/paviliongen. Her er det etablert mange fine promonader rundt selve paviliongen/Rekneshaugen og opp til utsiktsunktet (paviljong med tak og benker). 

NB! Når museet har store besøk eller arrangement er museumsområdet stenkt og kun tilgjengelig for de som kjøper billett. Når museet er lukket (for billetering) følg grusveg (gjerdet) rundt museet til du møter sti/turvei på museets motsatte side mot sør.

Følge GPX-sporet i APP hvis du ønsker. 

På selve utsiktpunktet kan du på finværsdager se ca 222 topper langs Romsdalsfjorden.

Turen videre går nå ned mot nord i retning Gildehallen (rød bygning) på museet, videre over liten parkeringsplass og retning mindre dam og lysthus. Derfra går turen mot det nye museumsbygget (Krona) som har åpen utstilling, kafé og WC i kontortid (ikke mandag) og helg Romsdalsmuseet - Regionmuseet for Aukra, Hustadvika, Molde, Rauma, Vestnes, samt Steffågarden på Ona

Deretter går turen gjennom "gamle Molde" eller bygata med eldre hus fra byen, forbi fontene og tilbake til parkeringsplass.

 

Riktig god spasertur!

NB! Det også veldig fint å sykle til museet for folk bosatt bynært. På motsatt side av Moldelivegen ligger også besøksgården Holmarka med masse dyr. https://www.facebook.com/Holmarka-bes%C3%B8ksgard-162333007308415/ 

Adkomst og parkering

Parkering for bil foregår på museets parkeringsplass langs Moldelivegen mellom museet og Sellanrå barneskole. Det er gratis å parkere der.

Fottur
Grønn
Lengde
1 km en vei
Stigning
26 m
Tidsbruk
20 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Lysløype
Deler av turen
Høyeste punkt
72 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 1

Annet

Turen går gjennom Romsdalsmuseet. https://www.romsdalsmuseet.no/

Kjørebeskrivelse
Print ut