English

Tennfjordkaia - rundtur i Tennfjord

Haram

Kort om turen

Rundtur i Tennfjord går gjennom etablerte boligområder og helt ned til sjøkanten, og hele turen er asfaltert. Den egner seg både som gå-, løpe- og trilletur. 

Ruteskildring

Fra parkering ved Bunnpris/ Eidet følger man gang/sykkelsti mot vest. Rett etter undergang for hovedvei, tar en til venstre og går på baksiden av Eidet Omsorgssenter. Gang/sykkelvei går over i gate gjennom Trolldalssletta, og en følger gata  mot Langhaugane. Hold til venstre i enden av Trolldalssletta, og en liten stigning starter mot øvre del av Langhaugane. Følg høyden og hold fortsatt til venstre for å gå over i Tunteigen og ned mot Vard Electros næringsbygg. Her krysses Tennfjordvegen, og ruta går ned mot sjøen. Følg Kaivegen, og du vil ha nydelig utsikt ut Grytafjorden. Rutas registreringspunkt er ved Tennfjordkaia. Derfra følger ny stigning opp gjennom Tennfjordneset, helt til Tennfjordvegen. Her tar man til venstre, og følger gang/sykkelsti mot Eidsvika. I krysset mot Eidsvika tar en til høyre, og følger oppoverbakke mot Sandane og videre mot Tennfjord Barnehage. Følg gang/sykkelvei tilbake mot Eidet Omsorgssenter.

Tilkomst og parkering

Parkering på dagtid ved Bunnpris på Eidet. På helg/ hverdager etter kl 17:00 kan man også parkere ved Tennfjord barneskole, dersom man ønsker en kortere tur. 

Fottur
Grønn
Lengde
4,26 km en vei
Stigning
102 m
Tidsbruk
1 t.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Lysløype
Deler av turen
Høyeste punkt
66 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 4,43

Offentleg transport

Rutebuss stopper både i Tennfjord og ved Vatne Ungdomsskule.

Anna

Ved Tennfjordelva mot Kvernbakken står eit gamalt kvernhus som nyleg er renovert. Det holdt på å ramle i elva. På garden Kvernbakken kan ein sjå ein høgreist bauta, Tanesteinen. Sagnet fortel at den vart reist til minne om stormannen Tane. Den vart teken av flaum, men reist opp att av det lokale ungdomslaget i 1914. I Kaivegen går ein også forbi gamle Slyngstadliverkstaden (raud bygning), som vart starta i 1913. 

Køyreskildring
Print ut