English

Runde fyr frå steinura i Rundavegen

Herøy

Kort om turen

Om det er rolig hav er det ingeting som er vakrare enn ein tur i denne naturen.  Om du ror nær fjøra er det mange grunner og vakker havbunn å sjå ned i. Små holmer og skjær å ro rundt. Vakker natur å leike seg i med kajakk. Vi er ute i storhavet no, så du bør vere trygg i kajakken din og ha litt erfaring. Flott å gå i land ved Runde fyr.

Ruteskildring

Turen går langt uti havet, så turen er for deg som er trygg i sjøen og har noko erfaring. Kan vere store bårer og dønninger, men om det er rolig sjø, så er det ingenting som er vakrare enn å få med seg solnedgang ein sein sommardag. Mange holmer og småøyer å leike seg rundt, og grotter som er spennande å utforske om havet er rolig nok. Fint å gå i lang ute ved Runde fyr, om du ønsker det. 

Tilkomst og parkering

Om du kjem frå Hareid, Ørsta eller Volda så tar det i underkant av 1 time å kjøre hit. Sjå bilde for parkering. Du kjører på hovedveg mot Fosnavåg, og tar av ved skilting mot Runde. Følg vegen til du kjem over Rundebrua og kjør til venstre rett etter brua. (sjå bilde) Du/dere bærer kajakkane ca 20 meter fra parkering til sjøen. Turen starter her.

Padletur
Svart
Lengde
9,77 km rundtur
Tidsbruk
2 t. 30 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
5 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Ingen sti 9,87

Anna

Herøy kajakk-klubb er en stor aktiv klubb og ein kan spørre om å få med kjentfolk på turen om det passer seg slik, og en avtaler dette i god tid.

Køyreskildring
Print ut