English

Rosvoll

Smøla

Kort om turen

Rosvollhaugen er en tur for hele familien. En enkel tur for den godt trente, men en fin utfordring for et barn. Turen er ikke lang. Belønningen ligger i å komme seg til toppen og skue ut over et flott landskap. Det er også belønning i å krype inn i gapahuken på toppen av berget og nyte turmaten og roen der oppe. 

Rutebeskrivelse

Turen starter ved at du går gjennom porten inn til Rosvoll prestegard. Lukk porten. Oppe ved huset er en steintrapp. Den går du opp og finner ei grind i gjerdet ved huset der oppe. Gå gjennom grinda. Lukk den! Nå er det bare å følge stien til du kommer til stigningen. Da kan du velge å ta en av de to bratte stiene, eller du kan gå rundt. Den slake stien er til høyre.

Vel oppe på haugen finner du gapahuken og et flott skue ut over Sør-Smøla landskapsvernområde. Fjella, sjøen og den flate Smøla utover mot havet, er også en flott opplevelse. 

Vi har bygd en gapahuk på Rosvollberget. Der er det muligheter for ly og en kan sette seg ned med turmaten og stillheten. 

Adkomst og parkering

Ankomst Smøla er Edøy. Gurisentret leier ut sykler, men det er fullt mulig å ta turen til fots. frammr.no gir informasjon om bussmulighetene. Ta deg inn til Rosvollkrysset. Det er ca 5 km dit. Eco-camp Norway ligger et lite stykke fra Rosvollkrysset. Der er det også sykkelutleie, og der er det overnatting. Fra Rosvollkrysset tar du deg helt til enden av veien og kjører opp forbi låven og parkerer ved stabburet/låvebrua. Ikke parker på veien ned til småbåthavna. Der snur skolebussen.

Fottur
Grønn
Lengde
0,38 km en vei
Stigning
45 m
Tidsbruk
15 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
40 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 0,75

Offentlig transport

https://frammr.no/ezflow_mrfylke/view/1088017/831-Veiholmen-Hopen-Nordvika-Straumen-Ed%C3%B8ya+20191001.pdf for bussruter. Det er mulig å gå. Sykkelutleie på Gurisentret på Edøy. Sykkelutleie på Eco-camp Norway på Innsmøla.
Kjørebeskrivelse
Print ut