English

Rykkjemskogen

Sunndal

Kort om turen

Turen gjennom Rykkjemskogen består av gruset skogsvei i idylliske omgivelser.  Det er fin utsikt over Ålvundfjord og Kvenna. Turen er barnevennlig. Siste del av turen følger RV 670 uten fotgjengerfelt.  For å unngå trafikken på RV 670 på slutten av turen, kan det anbefales å snu og gå tilbake samme vei gjennom skogen. 

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen følger du skogsveien nedover Rykkjemsvegen. Følg skogsvegen uten å ta av på noen av veiene til venstre. Følg skogveien. Passer skiltet til Gjenstøvegen og etter et lite stykke kommer du til turkoden på venstre side. Følg veien til høyre etter turkoden forbi et hoggstfelt. Her er det mulig å gå over en liten bro og ta en rast på en benk. Følg veien videre og ta til høyre ved første hus. Turen fortsetter nedover en bakke med flott utsikt til Kvenna. Ta til venstre ved RV 670 og følg Ålvundfjordvegen RV 670 tilbake til parkeringsplassen.

Tilkomst og parkering

Fra Ålvundfjord følger du RV 670 mot Rykkjem. Passèr Levika og 80 sonen før bakketoppen til Drøppingskiftet. Ta første vei til venstre, Rykkjemsvegen. Parkeringsplassen er i starten av Rykkjemsvegen.
Fottur
Grønn
Lengde
4,04 km en vei
Stigning
0 m
Tidsbruk
1 t. 10 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
84 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1,22
Grus 2,82
Køyreskildring
Print ut