English

Retiro i Molde

Molde

Kort om turen

Retiro er ett fint friluftsområde i Molde med badeplass og treningsapparat. Anbefaler en rundtur gjennom Retiroskogen. Turen er en fin nærtur for innbyggerne som bor i nærheten, passer for alle aldre og går i relativt flatt terreng. På grunn av mye nedbør og sølete sti har vi lagt om ruta litt inne i skogen for å unngå de verste partiene.

Ruteskildring

Turen er fin som en rundtur og går på gruset turvei, asfaltert turvei og skogssti. Turen starter ved parkeringen og går sør for renseanlegget og på turvei langs med sjøen, fortsett vestover og Seilerhytta passeres på venstre side. Ved selve badeplassen anbefales en tur ut på moloen. Rundturen forsetter mot vest langs sjøen og til treningsapparatene og gå mot bilveien og over overgangsfeltet for fotgjengere ved båthavnen. Ta til høyre og så gå opp grusveien til venstre. Følg merkingen med blå trepinner som henger i trærne i skogen. Det er rikelig med fugleliv i skogen som innholder ett mangfold av trær.  Turen går vider mot øst til du kommer til Lubbenes kunsgressbane, gå sørover på vei mot sjøen, når du kommer til gangveien ta til høyre og du ser raskt en undergang som ender opp vest for Seilerhytta. Ta til venstre etter undergangen og du går på turveien tilbake til parkeringen. 

Tilkomst og parkering

På vinterstid - parker ved offentlig parkeringplass øst for Retiro ved Nøisomhed renseanlegg, som ligger ca 3 km øst for bysentrum.
Fottur
Grønn
Lengde
2,90 km en vei
Stigning
24 m
Tidsbruk
50 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
16 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentleg transport

Anna

Retiroskogen er ett kulturminne. Villa Retiro er en herskapsvilla som ble oppført i 1874 som konsul Christian Johnsens sommerbolig og Retiorskogen ble anlagt som parkanlegg for boligen. Anlegget var åpent for alle og inneholdt lysthus, flere utgravde dammer, fontener, sjeldne nåletrær, eksotiske planter, sittebenker og statuer. Retiro var ett populært mål for promenade og rekreasjon. I dag er området fortsatt ett populært friluftsområde og det pågår en debatt om hvordan området skal ivaretas fremover.
Køyreskildring
Print ut