English

Retiro

Molde

Kort om turen

Turen er en fin nærtur for innbyggerne som bor i nærheten, passer for alle aldre og går i relativt flatt terreng.Retiro er ett fint friluftsområde i Molde med badeplass og treningsapparat. Turen kan gås tur-retur moloen og går du videre anbefales en rundtur gjennom Retiroskogen. 

Rutebeskrivelse

Turen er fin som en rundtur og går på gruset turvei, asfaltert turvei og skogssti. Turen starter ved parkeringen og går sør for renseanlegget og på turvei langs med sjøen, fortsett vestover og Seilerhytta passeres på venstre side. Ved selve badeplassen går du videre ut på moloen mot øst. Rundturen forsetter mot vest langs sjøen og til treningsapparatene og gå mot bilveien og over overgangsfeltet for fotgjengere ved båthavnen. Ta til høyre og så gå opp grusveien til venstre. Det er rikelig med fugleliv i skogen som innholder ett mangfold av trær.Turen går vider mot øst til du kommer til Lubbenes kunsgressbane, gå sørover på vei mot sjøen, når du kommer til gangveien ta til høyre og du ser raskt en undergang som ender opp vest for Seilerhytta. Ta til venstre etter undergangen og du går på turveien tilbake til parkeringen. 

Adkomst og parkering

På vinterstid - parker ved offentlig parkeringplass øst for Retiro ved Nøisomhed renseanlegg, som ligger ca 3 km øst for bysentrum.

 

Fottur
Grønn
Lengde
0,96 km en vei
Stigning
9 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vinter
Høyeste punkt
5 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,5
Grus 1,43

Offentlig transport

https://www.frammr.no/ Busstopp like ved turstart.

Annet

Retiroskogen er ett kulturminne. Villa Retiro er en herskapsvilla som ble oppført i 1874 som konsul Christian Johnsens sommerbolig og Retiorskogen ble anlagt som parkanlegg for boligen. Anlegget var åpent for alle og inneholdt lysthus, flere utgravde dammer, fontener, sjeldne nåletrær, eksotiske planter, sittebenker og statuer. Retiro var ett populært mål for promenade og rekreasjon. I dag er området fortsatt ett populært friluftsområde og det pågår en debatt om hvordan området skal ivaretas fremover.

Kjørebeskrivelse
Print ut