English

Reinsvatnet - Torbudalen

Sunndal

Kort om turen

Flott tur i lett terreng fra demningen i østenden av Reinsvatnet nesten til Tjønnbotnelva. Turistforeningen har merket turen rundt hele vannet, 11,5 km. Men på grunn av villrein-stammen som holder til i området, oppforders alle til kun å benytte seg av stien på nordsiden av vatnet. 

Rutebeskrivelse

Turen går langs nordsiden av vannet, til høyre for parkeringsplassen. Turistforeningen har gjort en flott jobb med merking av stien. Følg rød T helt frem til postkassen. Stikk UT! postkassen er plassert der stien deler seg mot Brandstadbu og Reinvassbu. Ca 3 km fra parkeringsplasen. Terrenget er forholdsvis flatt med god utsikt over flotte fjell og Reinsvatnet hele veien.

Adkomst og parkering

Bilvei fra Sunndalsøra via Litledalen og Aursjøveien. Det er også mulig å komme til Reinsvatnet, Torbudalen om Eikesdalen og Aursjøen. Veien tar av over demningen ved Holbu. Parkering ved østenden av Reinsvatnet. Merket sti på nordsiden av vannet.
Fottur
Blå
Lengde
2,86 km en vei
Stigning
83 m
Tidsbruk
1 t. 35 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
951 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ukjent

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2,9

Annet

Informasjon om DNT Romsdal sin hytte Reinvassbu I 2020 MÅ hytta forhåndsbookes: På grunn av Covid-19 og smitteverntiltak MÅ hytteopphold bestilles på forhånd. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta. Vi anbefaler eget sengetøysett. Har du sovepose eller lakenpose, husk eget putevar. Informasjon om booking finner du her: https://www.mrtur.no/

Kart

Kartblad: 096 Sunndalsøra

Betalingsmiddel for bomvei

Priser på enkeltur kr. 100, betales bare med kort.
Kjørebeskrivelse
Print ut