English

Ramndalshaugen på Kuli

Smøla

Kort om turen

Ramdalshaugen er Smølas høyeste punkt. Turen langs stranda byr på unike opplevelser. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen tar du til venstre og ser ei grind på høyre side av veien. Den skal du gjennom. Lukk grinda. Det første du møter er et skilt som forteller om gravhaugene i området. Følg stien videre ned til sjøen og bortover langs stranda. Noen steder går du langs et gjerde. Stien er merka med oransje merker. Det står et naust på et skag, stien går litt forbi der. Når du har gått gjennom et litt kupert område som skrår litt mer inn i landskapet, kommer du til en traktorvei. Den følger du til du ser Breivika og husene der. Stien går nedom husklynga og forsetter bortover mot steinstranda. Der finner du et nytt stiskilt som markerer stien oppover mot toppen (ca. 200 m fra husene). Her er det litt tett med busker og det er røde merker oppover hele stien. Følg godt med, det er et bratt terreng innimellom. 

Adkomst og parkering

Edøya er trafikknutepunkt med ferje og hurtigbåt. Turen er på Kuli ca 2,7 km fra Edøya. Parkering ved fylkesvei 669 rett over brua på Kuli.

Fottur
Blå
Lengde
3,53 km en vei
Stigning
99 m
Tidsbruk
2 t. 5 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
69 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 7

Offentlig transport

Annet

En ørn hekker i området ved Ørnhaugen som ligger ca 100 m lengre sør for Ramdalshaugen. Dyre- og fugleliv må ikke forstyrres. Husk å lukk grinder. Hold hunden i bånd.

Kjørebeskrivelse
Print ut