English

Den gamle postveien, Vågbø

Tingvoll

Kort om turen

Den forholdsvis korte turen (3,16 km t/r) går langs en idyllisk skogsvei – over totalt fire steinbruer fra Breivika ned mot Bølset gård. Herfra kan du snu og gå samme ruten tilbake, eller gå tilbake langs fylkesvegen som rundtur. Strekningen er en del av Den Trondhjemske Postvei fra slutten av 1700-tallet. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsskiltet på oversiden av veien følger du skogsveien til venstre/sørøstover. Strekningen er rett og kan gås som tur/retur-tur om du ønsker mykt underlag hele ruten. Om du ønsker å gå turen som en rundtur, følger du den røde pila ved turmålet ned til fylkesveien og går så til venstre tilbake til parkeringsplassen. 

Området gir en flott mulighet til å vandre på historisk vei. Den Trondhjemske Postvei gikk fra Bergen til Trondheim og er et av norges lengste kulturminner. Tidens tann har satt sitt preg på veien enkelte steder, mens deler av strekningen har blitt utvidet og modernisert. 

Adkomst og parkering

Kjør til Tingvollvågen. Ta deretter av østover mot Vågbø. Etter ca 3,9 km (etter å ha kjørt ned en bratt bakke) kommer du til en krapp høyresving. Hold til høyre og fortsett rett frem til du har Brevikstranda på venstre hånd (1,6 km). Fra parkeringsskiltet på oversiden/høyresiden av veien følger du skogsveien opp til venstre/sørøstover.

Fottur
Grønn
Lengde
1,58 km en vei
Stigning
68 m
Tidsbruk
1 t. 0 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
68 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Kjørebeskrivelse
Print ut