English

Rundtur Julneset

Molde

Kort om turen

Rundturen går i variert terrreng, den starter med fin og lett sti i skogen. På sørsiden er terrenget mer kuppert, her går stien i flott kystfuruskog med utsikt til Romsdalsfjorden og fjellene. Turen inneholder både kulturlandskap, kystlinje og piggtråd og intallasjoner fra 2. verdenskrig. Fra de mange svabergene er det fint å fiske og bade. 

Rutebeskrivelse

Rundturen starter ved parkeringa ved fergeleie på Mordalsvågen (ferga til Oterøya og Midsund). Følg turveien ca 600 meter til stort turveikryss med toalett og infotavle. Herfra er rundturen blåmerket. Du kan velge retning på rundturen (se skiltene "Rundtur Julneset") og følg blåmerka sti på hele runden. (Det er kun denne turen som er blåmerket i dette området). Halve turen går i kystfuruskog og havvparten langs kystlinja. På et tidspunkt følger rundturen bilvegen (200 m) til fergeleie før stien/turveien går inn i skogen igjen. Enkelte bratte partier er litt luftige, det er hengt opp tau å holde seg i på de bratteste stedene.

Du kan også følge GPS-sporet som er tilgjengelig i Stikk UT-APPen for å finne fram på hele runden. Stikk UT-Appen kan lastes ned gratias. 

Adkomst og parkering

Det er sammenhengende sykkelveg fra Molde til Julneset på ca 8 km. Kommer du med bil parker ved fergeleiet til Mordalsvågen. Man kan også ta buss til/fra fergeleiet i Mordalsvågen (ferga til gamle Midsund kommune). Bruk FRAM-Appen. 

Fottur
Blå
Lengde
4 km en vei
Stigning
183 m
Tidsbruk
1 t. 30 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
60 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 1
Sti 2

Offentlig transport

Bus til Mordalsvågen ferjekai. Bus nr. 240, 531 og 561. Bruk FRAM-Appen.

Annet

Krigsinstallasjonene på Julneset ble bygget av krigsfanger under 2. verdenskrig. Det står fortsatt flere bunkerser og kanonstillinger igjen som kan være interessante å besøke. Ved toalettanlegget er det satt opp informasjonstavle med bilder og historikk for området.

Julneset fort - kulturminner

 Julneset fort - forsvarsbygg

 

Kjørebeskrivelse
Print ut