English

Padletur ved Blåhammeren i Bud

Hustadvika

Kort om turen

En padletur med utgangspunkt fra Blåhammer Camping er et eventyr på fine dager. Turen går innaskjærs rett sør for Bud, og kan tilpasses etter været. En nydelig skjærgård ligger her på Gule og i Harøysundet og venter på deg. På en god dag kan man også padle videre utover til Bud sentrum og havneområde, Bjørnsund og over til Aukra.

Rutebeskrivelse

Man starter fra Blåhammar Camping sin strand på nedre Gule, og padler litt vestover mot Bud før man runder sørover mot Harøysundet. Her kan man padle mellom holmer og skjær og nyte det indre farvannet i Harøysundet. 

Vær og vind fra vest og nord kan ta godt på vindfulle dager. 

Adkomst og parkering

Følg skilting til Blåhammar Camping fra Fylkesveg 664 til Bud. Ved campingen kan man sjøsette fra strand, men spør vertene om det er greit. De er glade for besøk, også fra padlere. Fint å kombinere med overnatting i telt eller hytte.

Padletur
Blå
Lengde
10,14 km en vei
Tidsbruk
2 t. 35 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Beskrivelse av sjøforhold

Turen går i godt skjermede farvann og man kan padle tett på land nesten hele veien. Det er et par kryssinger med relativ god nærhet land. Ved sterk vind og floinger fra nord/øst og vest kan det oppleves som utfordrende forhold. Floinger kommer oftest midt
Kjørebeskrivelse
Print ut