English

Padletur fra Askevågen på Hustadvika

Hustadvika

Kort om turen

Fra Askevågen får man padle ut mot storhavet på tøffe Hustadvika, mellom mange gamle fiskevær, holmer og skjær. Man får oppleve bølger, brott og brytninger så lang øyet kan se. Samt en solnedgang i havet og horisonten. Turen kan varieres i det uendelige, og må tilrettelegges for hver gang. Denne turen blir beskrevet vestover mot Skutholmen i Vikan. 

Rutebeskrivelse

Fra Askevågen kommer man rett ut på det kjente havstykket Hustadvika. (Akkurat her utenfor Korsholmene stod cruiseskipet Viking Sky og stampet våren 2019, noe som heldigvis gikk bra!) Hustadvika er kjent for å være et tøft havstykke med veldig mange holmer og skjær i sjøen, noe som er krevende for båtførere. Men det er heldigvis lettere å manøvrere for havpadlere i kajakk. 

Fra det trygge havnebassenget i Askevågen er det fint å padle rett ut fra moloen og rett over til Korsholmene. Her kan man vurdere vær og vind for videre turplanlegging. Det er skiftende forhold på Hustadvika, så vær forberedt på raske værendringer og tilpass turen etter ferdigheter/sikkerhet.

Denne turen går vestover og inn mot Haugneset og Ruggebukta, og videre mot Skutholmen i Vikan. Noe utsatt rett før man kommer inn i bukta i Vikan. Mellom Skutholmen og Notholmen i Vikan er det helt nydelige og godt skjermede farvann. Det er gøy å ta turen rundt Litlesoløya med det samme. 

Når man går ut fra Vikan igjen og skal tilbake, er det spennende å gå ut til Midtfjordsskjæret og over til Stoplene. På innsiden av Stoplene er det oftest veldig fint å padle. Det er kjekt å gå inn og ut mellom øyene i Stoplene i fint vær, men vær forsiktig på utsiden. Her er det ofte mye mer vind og sjø, og det kan være vanskelig å få vendt kajakken for å unngå velt. Sterk strøm og større bølger. 

Fra Stoplene og tilbake til Askevågen er det et lite stykke som kan ha større dønninger og bølger fra nord, rett før man kommer tilbake og runder moloen. 

Adkomst og parkering

Turen starter i Askevågen på Male ved Hustad. Her kan man foreløpig parkere i steinbruddet, som etter hvert skal tilrettelegges som offentlig turparkering. Man kan greit sjøsette her. (Man kan også parkere etter avtale ved Aas Kayak Adventure, med adresse Askevågen 150, 6433 Hustad.)
Padletur
Blå
Lengde
11,00 km en vei
Tidsbruk
2 t. 45 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Beskrivelse av sjøforhold

Storhavet på Hustadvika må vurderes for hver tur, og man må se godt an forholdene. Deler av turen går i fint skjermede farvann, men det er strekninger og krysninger som krever nærmere vurderinger på turen. Det kommer mye bølger, strøm og dønninger i "åpni
Kjørebeskrivelse
Print ut