English

Padletur i Frenfjorden

Hustadvika

Kort om turen

Fra Elnesvågen Aktivitetspark er det fint å padle ut fra badestranda til Elnestangen, og videre ut mellom fine øyer og holmer i Frenfjorden. Turen går i fint skjermede farvann og man har mange valgmuligheter til å variere ruta. Det er mange muligheter til ilandstigning på holmene, mellom annet på Elnestangen, Knorrholmen, Grisvågleira og Ålvoren.

Rutebeskrivelse

I Elnesvågen er det en stor småbåthavn og aktivitetspark ved sjøen, skiltet fra hovedveg i sentrum. Her et det badestrand, sandvolleyballbaner, treningsapparater og turstier. Padleturen kan starte fra badestranda eller ved første naustet på parkeringsplassen. Det er fint å gå ut begge steder.

Tryggest å følge stranda langs land østover i bukta og følge landet helt frem til Elnestangen. Du ser grill og benker her, som man også kan benytte seg av på padleturen. Et fint stoppested for en rast. Slik holde man seg unna båtleia som går hovedsaklig fra båthavna og rett vestover, utover fjorden mot Tornes.

Fra Elnestangen er det bra å krysse over til Grisvågleira, hvor man kan gå i land. Her er det en liten brygge og noen benker på land, til fri bruk fra en velvillig grunneier. 

Videre fra Grisvågleira er det nydelig å slynge seg videre vestover mellom holmene. Et yndet turpunkt for padlere i Frenfjorden er øya Ålvoren. Det er fint å ta en standhogg på nordøstsiden av øya, med spennende sofaformede svaberg å nyte kveldsolen og matpakka på. Sør på øya er det også noen større trær, hvor man kan henge opp en hengekøye og bli over natta.

Det er videre mange øyer å padle rundt, innover mot Aureosen og Malmefjorden. Feks Svenøya/Svinøya, Beøya/Bøyna, Aureholmen og Langøya. Du kan gjøre turen kortere og lengre etter behov. Turen gir uansett noen gode timer i kajakk. 

Adkomst og parkering

Man kan parkere ved Elnesvågen Småbåthavn, der kommunen har bidratt til ekstra parkering for badegjester og andre. Parkering for besøkende er skiltet, og det er god plass her. Parker gjerne mot nord på parkeringsplassen (grusplassen) og ikke nede ved bryggene da de plassene er ment for Elnesvågen Småbåthavn. OM det er fullt her nede, kan man laste av utstyret nede - og parkere litt lenger opp i veien, på parkeringsplass for Elnesvågen Aktivitetspark, ca. 100 m lenger opp.

Padletur
Grønn
Lengde
17,02 km en vei
Tidsbruk
4 t. 15 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Buss til Elnesvågen. Merk at det er ca 500 meter å gå ned til Båthavna. Se bussruter på http://www.FRAM.no

Beskrivelse av sjøforhold

Turen går i godt skjermede farvann og man kan padle tett på land nesten hele veien. Det er et par kryssinger med relativ god nærhet land. Ved sterk vind og floinger fra nord/øst og vest kan det oppleves som utfordrende forhold. Floinger kommer oftest midt
Kjørebeskrivelse
Print ut