English

Padlehuken i Hannibalbukta, fra Kringstadbukta

Molde

Kort om turen

Turen til Hannibalbukta er en flott ettermiddagstur fra Kringstadbukta og utover i retning Midsund. Turen følger strandkanten hele veien, og vel fremme på Hannibalbukta er det gode muligheter for å både overnatting, og middagslaging ved den flotte padlehuken. 

Rutebeskrivelse

På denne turen til Hannibalbukta padler du i indre fjordområder, nært land eller med små øyer og skjær, med eksponering mot åpent hav på korte strekk, her nevnes spesielt overfarten fra Prestvika til Hannibalbukta. Generelt er det stor fritidsbåttrafikk i dette området, så vær obs på det.

Turen starter ved den populære badestranda i Kringstadbukta. Her kan du enkelt sjøsette kajakken i sandbunn, og padle rolig utover langs land, i retning Midsund. Turen går langs strandkanten hele veien, og du padler forbi Hatlevika i Djupdalen og Kroppungvika, før du kommer til Haukabøbukta. Herifra padler du ut neset, før du kommer inn i Barbukta. Et veldig fint stykke fra Barbukt til Prestvika, hvor den ene vika avløser den andre. I fjordkrysset, der Julsundet og Storfjorden møtes, er det store forskjeller i havstrømningene på flo og fjære sjø. Opplever du utfordrende forhold i det du nærmer deg Prestvika, kan du rolig padle inn til den fine gapahuken her, og ta beina fatt opp til en av de mange bunkersene som befinner seg i området. Opplever du gode forhold, padler du ut forbi Julneset, og tar første bukta inn til høyre, Hannibalbukta. Her finner du en ypperlig padlehuk, med gode muligheter for overnatting og bålplass. 

Retur samme vei, eller videre utover, om du planlegger en helgetur. 

Adkomst og parkering

Parkering foregår på parkeringsplassen til badeplassen i Kringstadbukta. Her finnes to store parkeringsplasser, og på travle sommerdager vil du nok oppleve at nederste parkering ofte er fullparkert. På disse dagene kan man fint parkere på anvist plass 150 meter lengre oppe. Gode muligheter for å laste av utsyr ved bommen før eventuell parkering på parkeringsplass lengst unna.
Padletur
Blå
Lengde
6,36 km tur/retur
Tidsbruk
1 t. 35 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Kjørebeskrivelse
Print ut