English

Øver Løkhammarn - Vinnu

Sunndal

Kort om turen

NB: Det er mye smeltevann som kommer ned i fossen og stien krysser dette smeltevannet. Umulig å gå forbi nå uten å blir skikkelig våt på beina.(Skrevet 3. juni 2021)

Turen går til Øver Løkhammarn langs majestetiske Vinnu i Sunndal. Vinnu er Europas høyeste fossefall og verdens 6. høyeste fossefall med sine 865 meter totale fallhøyde. Vinnu har sitt utspring fra Vinnufonna på Vinnufjellet. 

Rutebeskrivelse

Gå ca 100 meter oppover dalen langs fortauet til du krysser Vinnu. Der tar det av en traktorvei opp mot lifoten. Turen er merket Vinnustien. Etter en liten km fra parkeringsplassen kommer du til et utsiktspunkt som heter Tappain. Der får du nærkontakt med fossen og er et godt egnet for fotografering. Fortsett videre oppover stien. På tur oppover etter Tappain må du krysse Vinnu. Det er tilrettelagt med kjetting. Her er det mulig å bli litt våt på beina på dager der det er mye vannføring. Stien ender ved et nytt utkikkspunkt med postkasse.

 

Det er planlagt sherpatrapper opp Vinnu, men siden det er så uklart om sherpaene får komme til Norge i år legger vi tilrette for denne turen i år. 

Adkomst og parkering

Oppstart på turen ved rasteplassen på Hoelsskeidet, ca 6. kilometer langs FV70 fra Sunndalsøra sentrum retning mot Oppdal.
Fottur
Blå
Lengde
1,12 km en vei
Stigning
244 m
Tidsbruk
1 t. 10 min.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
280 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,5
Kjørebeskrivelse
Print ut